Udženija (ODS): Nadační fond Dvojka srdcem pomáhá, kde je třeba. Tentokrát s energiemi

02.12.2021 10:57 | Tisková zpráva

Invalidní důchodkyni, která se kvůli novým zvýšeným zálohám na energie ocitla náhle v nouzi, pomohl Nadační fond Dvojka srdcem s jejich uhrazením.

Udženija (ODS): Nadační fond Dvojka srdcem pomáhá, kde je třeba. Tentokrát s energiemi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandra Udženija

I na takové lidi myslí fond naší městské části, který aktivně pomáhá potřebným po celou dobu koronavirové krize a dlouhodobě podporuje samoživitelky, seniory i další ohrožené skupiny obyvatel.

Monika R., která se obrátila na nadaci se žádostí o pomoc, je v invalidním důchodu. Trpí roztroušenou sklerózou a je plně závislá na pomoci jiné osoby. Je limitována omezenými prostředky z příspěvku na péči, které jí sotva postačí na každodenní pečovatelskou službu. Kvůli zvýšeným zálohám na energie, které si paní Monika nemůže dovolit platit, se dostala doslova do existenční krize.

„Koronakrize se dotýká nás všech. Nejvíce ale zasahuje do života těch nejzranitelnějších. Proto naše městská část jde ostatním příkladem a pomáhá už od její první vlny tam, kde je třeba. Společně jsme za poslední dva roky zvládli distribuci roušek a dezinfekcí seniorům a potřebným, pomohli jsme sousedům, kteří přišli o práci nebo se dostali do tíživé finanční situace tím, že onemocněli. Nyní stojíme před další výzvou, a to před naprosto rapidním zvýšením cen energií. Uvědomujeme si, že mezi námi mohou žít lidé, pro které může být toto zvýšení fatální. Proto jsme začali aktivně hledat, jestli někdo potřebuje naši pomoc. A ozvala se paní Monika. Neváhali jsme a začali okamžitě jednat. Skrze Nadační fond Dvojka srdcem jsme jí pomohli navýšení zálohy uhradit. Paní Monika ale bude pomoc potřebovat i dále. A nejen ona. Určitě mezi námi žije více lidí, kteří mohou být v podobné situaci. A právě těm je určena naše nabídka pomoci,“ popisuje zkušenost z posledních dní Alexandra Udženija, místostarostka Prahy 2 pro sociální oblast a zakladatelka nadačního fondu.

Anketa

Necháte/nechali byste očkovat své malé dítě proti covidu-19?

12%
84%
hlasovalo: 43477 lidí

Naše městská část je připravena pomáhat i dalším občanům, kteří se ocitli v náhlé finanční tísni. Oni sami nebo jejich známí se mohou obracet přímo na Nadační fond Dvojka Srdcem (ZDE). Ten je založen na mezilidské solidaritě, aktivitě dobrovolníků a dobročinnosti partnerů. Výhodou tak je, že tento systém nezatěžuje administrativu a rozpočet radnice Prahy 2. Pomoc tedy může putovat na místo určení okamžitě.

„Jsem pyšná na naše dvojkové spoluobčany i partnery a ostatní dárce, kteří mají srdce na pravém místě a neváhají v případě potřeby pomoci druhým. Díky jejich velkorysosti můžeme prostřednictvím nadace rychle a účinně pomáhat tam, kde je třeba. Je krásné vidět, že i v dnešní době funguje patriotismus a vzájemná soudržnost. Všem ochotným dárcům i všímavým lidem patří obrovský dík,“ oceňuje pomoc donátorů Alexandra Udženija.

Více informací o tom, jak se do pomoci potřebným skrz nadaci Dvojka srdcem zapojit, naleznou zájemci na webu nadačního fondu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…