Válek (TOP 09): Připomíná mi to páchání dobra

21.04.2021 14:33

Projev na 99. schůzi Poslanecké sněmovny 21. dubna 2021 k zákoníku práce

Válek (TOP 09): Připomíná mi to páchání dobra
Foto: TOP 09
Popisek: Vlastimil Válek

Já se pak přihlásím do řádné diskuse. Nicméně teď k té debatě, tj. debata podnikatelé - zaměstnanci.

Já se v tom ztrácím. Vždycky jsem byl jenom zaměstnanec, notabene na univerzitě, takže de facto polostátní. A mě by tedy zajímalo, tak evidentně jsou podniky, kde je pětitýdenní pracovní doba, je jich většina, a pak jsou podniky, kde není.

Tak ti, co tedy chtějí v těchto podnicích zavést tu pětitýdenní pracovní dobu, já bych taky chtěl, ale chtěl bych mít k tomu data a ta data by znamenala, že bych rád, aby tady vystoupil buď někdo z ministrů, kteří to určitě mají zanalyzované, nebo event. z předkladatelů a řekl, jaká je struktura těch podniků a co je důvod, proč tam tedy není ta pětitýdenní pracovní doba, jestli jsou to třeba podniky, co zaměstnávají sezónní zaměstnance, nebo jsou to rodinné firmy, nebo jsou to malé firmy, kde prostě to technicky nejde, nebo je to určitá část průmyslu, nebo je to nějaký region, nebo je to bestiální podnikatel, nebo co je ten důvod.

Já prostě pořád tomu tady nerozumím. Mně to připomíná to páchání dobra, když jsme chtěli zakázat kamionům předjíždět na dálnici, aniž bychom tušili, proč se to děje, a vykašlali jsme se na ty ostatní faktory, jako dodržování předpisů, vážení kamionů a já nevím to všechno, co by mělo fungovat, a nefunguje, a vymýšleli jsme zákaz předjíždění jenom proto, že jeden den nasněžilo a ministr dopravy to nezvládl a vznikal na dálnici kolaps. Tak já bych nechtěl, abychom se tímto směrem ubírali. Pojďme se bavit o faktech a velmi bych prosil tedy o tuto informaci.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…