Valenta (KSČM): Skutečně dojde k personálním změnám ve vládě?

10.11.2016 18:36

Ústní interpelace na premiéra na 50. schůzi sněmovny 10. listopadu 2016:

Valenta (KSČM): Skutečně  dojde k personálním změnám ve vládě?
Foto: Michal Drabík
Popisek: Jiří Valenta

Vážený pane předsedo vlády. Mohl byste české veřejnosti a přirozeně také nám, poslankyním a poslancům, sdělit, zda skutečně dojde k personálním změnám ve vládě, a pokusit se je na tomto místě alespoň částečně konkretizovat? Oba dva jsme si zcela jistě vědomi odpovědnosti vaší vlády směrem k Poslanecké sněmovně, a proto bych byl rád, abyste považoval můj dotaz za legitimní.

Ale jestli chcete občany dále napínat, možná až do toho 10. prosince, do kdy se podle médií chcete rozhodnout, budou mít takové změny ještě potom vůbec smysl? Či to bude dokonce již nesmysl, jak míní nejen místopředseda vlády Babiš? Vždyť do řádných voleb bude již jen 11 měsíců, a to nepřipomínám respektovaný úzus 100 dní jakéhosi politického hájení nového ministra. Můžete se tedy z tohoto místa jasně vyjádřit, když už vás tady dnes konečně máme, o kterých ministerských změnách uvažujete, případně zda budete jednat o postech pouze v sociálnědemokratické správě nebo i jiných? Konkrétně například křeslo lidoveckého ministra kultury, jak vám doporučuje, a podle mého názoru naprosto oprávněně, prezident republiky Zeman.

Vážený pane premiére. Pokusíte se tedy o ministerskou změnu ať už u sociálnědemokratických či jiných koaličních ministrů? Nebo vaše do médií jaksi podivně implantovaná, a potom jimi soustavně akcentovaná vyjádření jsou jen pokusem o zklidnění zjitřené povolební situace v sociální demokracii, a vlastně tak jen další falešnou hrou s občany této země?

Odpověď premiéra najdete ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.