Veleba: Konflikt na Ukrajině je čím dál horší. Temné snahy USA, podivná vláda, nesmyslné sankce…

03.02.2015 23:01

Kdyby mně toto někdo řekl před rokem, tak bych si o něm myslel, že patří do péče jistého specializovaného ústavu.

Veleba: Konflikt na Ukrajině je čím dál horší. Temné snahy USA, podivná vláda, nesmyslné sankce…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jan Veleba

No ale když si za ten poslední rok zanalyzuji vývoj na Ukrajině, tak zjišťuji, že nedošlo k naprosto žádnému pokroku v urovnání situace, dokonce ani náznaku tohoto pokroku a že naopak konflikt eskaluje do regulérní občanské války. Stejný vývoj se děje na poli mezinárodním. EU a USA stupňují jednostranný tlak na Rusko a jediným politickým nástrojem jsou sankce a jejich stupňování. Zájem o postupné mírové kroky zde evidentně není. Stejně tak u nové ukrajinské vlády v čele s militantním premiérem a řadou podivných ministrů, z nichž někteří dokonce ani neovládají ukrajinský jazyk a mají cizí státní občanství. Sečteno a podtrženo, vstoupili jsme do období řešení způsobem vabank a tento stav může velmi snadno přerůst v mezinárodní vojenský konflikt. A poslední úhel pohledu. Politické kroky USA směřují teď už viditelně k tomu, aby odstřihly EU od Ruska, uzavřely transatlantickou obchodní smlouvu a pokusily se nastartovat svoji ekonomiku zadušenou obřím státním dluhem, který je mírovými prostředky hospodářské spolupráce neřešitelný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jan Veleba

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

16:11 Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k mladé generaci.