Veleba (SPO): Chceme získat v senátních volbách jeden až dva mandáty

15.06.2014 18:24

Strana Práv Občanů (SPO) uspořádala ve středu 11. června 2014 tiskovou konferenci.

Veleba (SPO): Chceme získat v senátních volbách jeden až dva mandáty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPO Jan Veleba

Anketa

Pro komunální volby v Praze se formují nová hnutí. O jakém jste doposud slyšeli?

7%
hlasovalo: 2309 lidí
Strana Práv Občanů (SPO) uspořádala ve středu 11. června 2014 tiskovou konferenci, která byla věnována následujícím třem tématům:

1.      Jan Veleba: Dva měsíce v čele SPO, jak dál.
2.      Český spotřebitel žádá české potraviny, Aneb co s obchodními řetězci?
3.      Stanovisko k situaci na Ukrajině (role EU; postoje české diplomacie a veřejnosti)

Jan Veleba: Dva měsíce v čele SPO, jak dál

K prvnímu bodu Jan Veleba konstatoval, že v uplynulém období navštívil již téměř všechny krajské organizace SPO a seznámil se se situací v regionech přímo v terénu. Strana SPO má nyní 2275 členů ve zhruba 200 místních organizacích. „V terénu máme v každém regionu zajímavé osobnosti. Lidé chtějí pracovat. Nyní čekají na vizi a cíl. Moje vize je krátkodobá a dlouhodobá. Ta krátkodobá spočívá v docílení zisku 1 až 2 mandátů v nadcházejících senátních volbách plus dosažení maxima v komunálních volbách. Dlouhodobou vizí je připravit stranu na volební úspěch v příštích parlamentních volbách. V současné době dokončujeme volební strategii a pilujeme program. Zároveň vrcholí práce na sestavování kandidátek do komunálních a senátních voleb s tím, že konkrétní sestavu kandidátů SPO do Senátu sdělíme na tiskové konferenci 8. července 2014," uvedl předseda SPO Jana Veleba.

Český spotřebitel žádá české potraviny, aneb co s obchodními řetězci

Po velmi dlouhé době se karta obrací a je zde situace, která je příznivá pro návrat českých potravin. Toto konstatování lze opřít o následující fakta. Spotřebitelé české potraviny žádají. Současná vládní sestava je zemědělství příznivě nakloněna a zemědělství jí nesmrdí. Jsme před schválením reformy Společné zemědělské politiky pro období do roku 2020, která je pro české zemědělce vyjednána dobře. Je schválena novela zákona o potravinách. O tom, jestli český spotřebitel dostane kvalitní české potraviny ale rozhodnou obchodní řetězce, které ovládají téměř 80% maloobchodního trhu potravin a vláda, která má v rukách legislativu a kontrolní orgány. „SPO podporuje iniciativu současného ministra zemědělství směřující ke zvýšení objemu českých potravin v obchodních řetězcích. SPO vyzývá zahraniční obchodní řetězce, aby se k politice podpory kvalitních českých potravin postavily čelem v zájmu českých spotřebitelů, českých zemědělců a českých potravinářů. SPO podporuje nově vzniklou Asociaci české tradičního obchodu," doplnil předseda SPO Veleba.

Stanovisko k situaci na Ukrajině

SPO nezpochybňuje fakt, že Ukrajina je součástí Společenství nezávislých států bývalého SSSR. SPO zastává názor, že politická linie EU směřující k přičlenění Ukrajiny k EU byla chybná a byla postavená na chybných geopolitických východiscích. Tato skutečnost vyústila v procesy převzetí moci současnou vládou v Kyjevě, které dle našeho mínění nebyly v souladu s demokratickými principy. Neofašistické struktury, které pronikly do současné ukrajinské vlády, jsou pro nás zcela nepřijatelné. Zvláště, když historická zkušenost ČR je v tomto ohledu velmi jasná, či spíše temná. Lidická tragédie nebo Ležáky, jejichž výročí si v těchto dnech připomínáme, hovoří za vše. Pokud jde o odtržení Krymu, má tento krok v Evropě podle mínění SPO precedens, a to v kauze „Kosovo". Zde se ale EU chovala naprosto jinak. Tento rozpor svědčí mimo jiné o nekompetentnosti evropské diplomacie. Sečteno a podtrženo - toto jsou kořeny současné situace, která, bohužel, přerostla ve faktickou občanskou válku.

„Stanovisko SPO k současné situaci na Ukrajině je tedy následující: Je třeba ukončit boje. Pro budoucnost je nutné zachovat integritu současné Ukrajiny. Občané Ukrajiny musí dostat možnost demokraticky si zvolit novou vládu," řekl Jan Veleba. „Vyzveme prezidenta ČR Miloše Zemana, aby inicioval jednání ve formátu Ukrajina - EU - Rusko," dodal závěrem předseda SPO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: SPO

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce