Veleba (SPO): Můj pohled na volby 2017

23.10.2017 12:00

V naší zemi je po těchto volbách stav, z něhož nevidím zklidnění politické scény, naopak si myslím, že souboj o moc bude pokračovat a že to všechno skončí předčasnými volbami.

Veleba (SPO): Můj pohled na volby 2017
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý senátor, exprezident Agrární komory a člen Klubu 2019 Jan Veleba.

Jak to tak všechno sleduji, hlavně ČT, tak mně to připadá, že jakoby není po volbách, ale těsně před volbami. Je tu suverenní vítěz Babiš, drtivě poražená levice (KSČM a ČSSD), dva nové a těžko čitelné politické subjekty (Piráti a SPD), ODS v rekonvalescenci a mírně nad pětiprocentní lidovci, STAN a TOP09. Za tohoto stavu se dál hraje karta "antiBabiš" a kde se bude jednat a zda vůbec se bude s Babišem jednat apod. Jinými slovy pokračuje předvolební rétorika, ale je zde jeden podstatný rozdíl - Babiš má trojnásobek hlasů, sociální demokracie je na počátku klinické smrti, komunisti blízko ní a ti hlavní bijci těsně nad pěti procenty. Z toho všeho se vylupuje náš milý schopný (všeho) Tomio, který slíbil všem všechno, i modré z nebe, a je v situaci ze které se nemůže vykecat a musí hrát roli, že chce do vlády, aby prý prosadil svůj program. Ale jak to udělat, když se několik let vymezuje proti Babišovi, což za pomoci kmotrů, kteří ho připoutali na předvolební obrazovky, dovedl útoky proti Andrejovi do Goebelsovské dokonalosti? Témuž Andrejovi, který suverénně zvítězil ... Sečteno a podtrženo, v naší zemi je po těchto volbách stav, z něhož nevidím zklidnění politické scény, naopak si myslím, že souboj o moc bude pokračovat a že to všechno skončí předčasnými volbami. A do toho v lednu volby prezidentské .... Ano, možná někdy bude líp, ale nejdříve se o to musíme pořádně servat. Věřte, že to bude řež a možná, že na to bude i manipulátor Václav Moravec s celou slavnou ČT krátký. Čekají nás těžké časy, ale navařená kaše se holt musí sníst. Tož dobrou chuť a další zítra

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…