Vích (SPD): Úprk USA a NATO z Afgánistánu vyvolá další vlnu migrace

16.08.2021 9:21 | Komentář

Debakl a zběsilý úprk z Afghánistánu. Dvě miliardy dolarů vyhozené oknem. Zcela chybná strategie západu v přístupu řešení situace Afghánistánu vedla k následnému vojenskému debaklu a k nekoordinovanému a rychlému stažení vojsk USA a NATO.

Vích (SPD): Úprk USA a NATO z Afgánistánu vyvolá další vlnu migrace
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Radovan Vích

Za současnou situaci nese plnou odpovědnost Bidenova administrativa. Afghánská města a provincie se v podstatě vzdávají bez boje a odporu vůči Talibanu, přitom byla vojsky USA a NATO vyškolena a vyzbrojena tří set tisícová afghánská armáda a místní vláda nyní s padesáti tisícovým Talibanem vyjednává o předání moci přechodné vládě. Prezident utekl do zahraničí. Ruská federace volá po svolání mimořádné RB OSN, aby situaci řešila.

Současná situace je značně nepřehledná a mění se v podstatě z hodiny na hodinu. Jasné je však jedno, a sice že tato situace vyvolá další vlnu migrace do Evropských zemí a tím pádem dojde i k ohrožení bezpečnosti našich občanů. Komentátoři našich médií a představitelé tzv. demobloku nevědí, jak mají tento zběsilý úprk vůbec komentovat. Je jasné, že afghánská vláda byla pouze zkorumpovaná, loutková a kolaborantská a že dvacetileté operace vojsk USA a NATO v Afghánistánu byly pouze velmi drahým vojenským dobrodružstvím za cizí zájmy. Jen co cizí vojáci odešli, celý režim popadal jako domeček z karet. Místní Talibán vítají, vládní zástupci se vzdávají nebo utíkají.

Vlády ČR od roku 2002, tedy ČSSD, ODS, ANO nám lhaly, že se jedná o misi, která se těší podpoře místních vlád a obyvatel. Kdokoliv chtěl v historii ovládnout Afghánistán, tak narazil na tvrdý odpor a Česká republika se vůbec do téhle hry na vyvážení demokracie neměla nechat zatáhnout. Nebojovalo se zde za naše zájmy, ale za zájmy cizích mocností. Afghánistán je potřeba přenechat Afgháncům a nevnucovat jim naše anebo jiné způsoby chápání demokracie. V této zemi vládne nenávistné náboženství, tedy islám, korán a právo šaríja. Řešení situace v Afghánistánu musí být pouze politické a nikoliv vojenské.

(převzato z Profilu)

Ing. Radovan Vích

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Ing. Radovan Vích

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…