Vitásková: Šestý bod mého volebního programu

07.10.2016 22:09

Shrnutí programových cílů Aleny Vitáskové

Vitásková: Šestý bod mého volebního programu
Foto: Facebook Aleny Vitáskové
Popisek: Alena Vitásková

VYTVOŘENÍ PODMÍNEK PRO  ŽIVOT MLADÝCH V REGIONU

Nezodpovědnou politikou tradičních stran se dostalo Ostravsko do vize ghetta s centrem narkomafie. Region bez vize a budoucnosti pro mladé, bez vhodných pracovních příležitostí, podmínek pro život z pohledu ekologie. Odliv mladých z regionu je alarmující, pokles obyvatel z 360 tis. na 290 tis. obyvatel vede k nutnosti problém řešit jako krizi.

Jsou dvě možnosti, co politici chtějí, tak ať to řeknou voličům: .a) z Ostravska ghetto – pak je správné dělat to, co se doposud dělalo b) aby Ostravsko zahájilo restrukturalizaci s vizí nového života v tomto regionu, pak je nutné urychleně udělat kroky a získat mladé pro tuto vizi.

Region třetího tisíciletí Nejsem politik – navrhuji tuto vizi pro Ostravsko - a proto usiluji o podporu všech, kteří mají stejný zájem.

Hypermoderní město Evropy – to není fráze, ale cíl, pokud chceme zaujmout nejen mladou generaci a řešit krizi. Nutnost implementovat všechny nejmodernější technologie pro život v tomto regionu.

Zdravé životní prostředí, aby zde mohli vychovávat své děti, kterým nehrozí  ve dvou letech astma, alergie a neznámé  kožní nemoci. Ne mld. Kč pro obnovitelné zdroje, ale pro náš region, pro život.

Pracovní příležitosti odpovídající požadavkům.

Město inovací – Inovativní srdce ČR, výzkum aplikovaný do výroby.

Město vybraných správních institucí ČR– důležité správní centrum pro naši zemi, prestiž Ostravska, dominový efekt – rozvoj podnikatelské sféry.

Ostravský model = švýcarský kanton přednost v zakázkách pro místní firmy.

Sociálně-ekonomické pobídky pro mladé. Náborové příspěvky, stabilizační příspěvky, excelentní bydlení, byty, domky odpovídající bydlení třetího tisíciletí – hypermoderní,  daňové prázdniny,   mzdy na Ostravsku - odpovídající pro restrukturalizaci regionu tj. min. stejné jako v Praze, já navrhuji vyšší.

Mladí, senioři, pojďme společně restrukturalizovat Ostravsko – senioři ! máte zkušenosti, mladí ! máte vizi - a já to nikdy nevzdám.

Náš společný cíl:  Prestižní adresa pro život je Ostravský region. Dosažení cíle bude bolet, ale je to možné, pokud to budeme skutečně chtít.

A já to chci – to je můj cíl. 

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce