Vítek (Patrioti): Hurá, hurá, hurá! Branný zákon, který má sílu podpisu obvodního lékaře

14.04.2015 6:26

Pravidelné odvody osmnáctiletých umožní armádě získat objektivní přehled o zdravotním stavu populace a ochotě lidí podílet se v případě ohrožení na obraně země. Tahle zbytečná šaráda, je jen dalším polovičatým řešením, který lze vyřešit mnohem laciněji a jednodušeji.

Vítek (Patrioti): Hurá, hurá, hurá! Branný zákon, který má sílu podpisu obvodního lékaře
Foto: archiv
Popisek: Jiří Vítek, předseda pražských Patriotů

Informace o zdravotní stavu, má již dnes stát vlastně pod palcem, stačí si nechat poslat pouze informace od dorostových lékařů. Ideální chvíle poprve využít datovou schránku pro blaho vlasti. Mimochodem obvodní lékař bude mít v tomto procesu stejně nejdůležitější slovo. Posudek od něj bude zásadním pokladem pro odvedení tzv.brance. Nemusíme mít komise, nemusí se zřizovat nové vyšetřovny, nemusí se nikam zvát lidi (pokud chodí na lékařské prohlídky), jen rozešle dotazník a nechá si ho vyplnit s jedinou otázkou. Rozhodně to nebude stát navrhovaných 270 milionů korun.

Například:

Jste ochoten, sloužit v ozbrojených složkách státu jako dobrovolník, účastnit se vojenského a odborného výcviku?  Dobrovolně se seznámit s vojenským slibem a v případě ohrožení České republiky s nasazením vlastního života bránit svoji vlast?         ANO      NE

Nic není zadarmo ani vlast ani domov

Podle mého by každý občan měl znát alespoň nějaké základy branné povinnosti. Kdysi tohle probíhalo už na ZŠ v rámci CO a branné výchovy. Dnes každý krátkozrace hledí jen metr před sebe do mobilu a jeho zájem končí u prahu jeho dveří. Přitom ti samí lidé horlivě diskutují, jak se rozpíná Rusko, jak agresivní je IS, kde všude má prsty USA, ale pořád se jich obrana vlastního státu nebo vlastní svobody, zdraví a rodiny jakoby netýká. Obětovat pro vlast například celé dva měsíce svých posledních prázdnin ve výcvikovém kempu hned po střední škole, není přece taková obět.

Čechy, Morava, Slezsko jsou naše země. Máme tu lidi, místa, které milujeme. Dostali jsme je od našich předků. Naší povinností je předávat vše našim dětem. Nebojuje se pro politiky i když si je většina národa zvolila. Bojuje se pro lidi, které máte rádi. Pro kulturu, historii naší země, pro děti, pro manželku, rodiče.

Autor je předsedou strany PATRIOTI ČR

Jiří Vítek

  • Patrioti ČR
  • místostarosta městské části

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PATRIOTI- VOLBA PRO PRAHU

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie