Volfová (ANO): Kraj chystá směnu pozemků s Ředitelstvím silnic a dálnic

26.04.2018 16:12

Více než 18 000 m2 krajských pozemků je trvale zastavěno silnicemi D/10, I/35 a I/13 v majetku Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD). A naopak pod krajskými silnicemi II. a III. třídy jsou pozemky ŘSD. Záměrem Libereckého kraje je tyto pozemky směnit. Slibuje si od toho zrychlení oprav stávajících komunikací a úbytek související administrativy.

Volfová (ANO): Kraj chystá směnu pozemků s Ředitelstvím silnic a dálnic
Foto: archiv kandidátky
Popisek: zastupitelka České Lípy a jednička na kandidátce ANO v Libereckém kraji Jitka Volfová

„Nyní je praxe taková, že když potřebujeme na krajských silnicích něco budovat a daný úsek leží na pozemku ŘSD, musíme oficiálně žádat o souhlas vlastníka pozemku. I kvůli drobné akci tak vzniká mnoho administrativy navíc. Směna v celkové hodnotě převyšující jeden milion korun by tak kraji umožnila zrychlit přípravu i realizaci některých projektů,“ vysvětluje statutární náměstkyně hejtmana pro řízení ekonomiky, správy majetku a informatiky Jitka Volfová.

V únoru záměr schválila Komise rady Libereckého kraje pro nakládání s nemovitým majetkem kraje. V současné době ŘSD vypracovává znalecké posudky na směňované pozemky. „Tato spolupráce je výsledkem dlouhodobě dobrých vztahů mezi Libereckým krajem a Ředitelstvím silnic a dálnic. Máme přeci společný cíl, a to kvalitní silnice pro naše občany,“ doplňuje náměstkyně Volfová.

V minulosti se už podobným způsobem podařily s ŘSD majetkoprávně vypořádat například pozemky pod stavbou I/14 Kunratice – Jablonec nad Nisou. Nový úsek silnice bude otevřen v červnu 2018.

Více ZDE.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

16:21 Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důsledkům zrušení povinné základní vojenské služby