Vondráček (ANO): Jsem rád, že existuje vůle respektovat vzájemně svoje pohledy

20.11.2018 6:35

Radek Vondráček se 15. listopadu zúčastnil summitu V4, Francie a Německa.

Vondráček (ANO): Jsem rád, že existuje vůle respektovat vzájemně svoje pohledy
Foto: Daniela Černá
Popisek: Radek Vondráček, předseda Poslanecké sněmovny

Z iniciativy předsedy Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Radka Vondráčka se 15. listopadu 2018 v Bratislavě sešli předsedové parlamentů zemí Visegrádské skupiny s předsedy parlamentů Francie a Německa. Zájmem V4 je být aktivním a konstruktivním hráčem v procesu evropské integrace, zabraňovat fragmentaci EU. S blížícím se odchodem Velké Británie z EU, jednáním o víceletém finančním rámci EU a volbami do Evropského parlamentu 2019 je politický dialog s Francií a s Německem zcela zásadní.

"Jsem rád, že existuje vůle respektovat vzájemně svoje pohledy na jednotlivé prvky evropské integrace, a také vůle problémy překonávat a soustředit se více na témata, která nás spojují a v nichž lze dosáhnout pokroku," podotkl Radek Vondráček.

Migrace se diskutovala v kontextu bezpečnosti EU a jejích občanů. Hovořilo se také o roli EU ve světové politice, o digitální ekonomice a o tom, jakým způsobem a v jakých oblastech by mohla pokračovat integrace EU. Předseda PSP ČR Radek Vondráček, předseda Národní rady Slovenska Andrej Danko, předseda Národního shromáždění Maďarska László Kövér, maršálek polského Sejmu Marek Kuchciński, předseda německého Spolkového sněmu Wolfgang Schäuble, předseda Národního shromáždění Francie Richard Ferrand i zástupci Senátů Francie a Polska se shodli na tom, že existuje vůle překonávat fragmentaci EU a pečovat o stabilitu sousedství na Balkáně, na jihu a na východě Evropy.

Po jednání se představitelé států přesunuli na Vojenský hřbitov Petržalka - Kopčany, kde u příležitosti 100. výročí ukončení 1. světové války uctili památku vojáků padlých v boji za mír a svobodu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…