Zábranský (Piráti): Praha pronajme městské byty dětskému domovu Charlotty Masarykové a organizaci DUHA

25.05.2022 13:05

Rada hl. m. Prahy schválila pronájem jednoho bytu pražské příspěvkové organizaci Centrum služeb pro rodinu a dítě a dětský domov Charlotty Masarykové a tří bytů organizaci DUHA.

Zábranský (Piráti): Praha pronajme městské byty dětskému domovu Charlotty Masarykové a organizaci DUHA
Foto: Repro iDnes
Popisek: Pirátský radní pro bydlení a transaprentnost, Adam Zábranský

Byt pro dětský domov Charlotty Masarykové bude využíván jako pobytová služba pro maximálně 4 děti v režimu dětského domova. Byty pro organizaci DUHA budou využívány v režimu chráněného bydlení. 

Anketa

Jste pro schválení „manželství pro všechny“?

3%
95%
hlasovalo: 17409 lidí

Prostřednictvím poskytované služby v bytě pro dětský domov Charlotty Masarykové bude dětem zajištěno ubytování, strava, pomoc při zvládání běžných úkonů, pomoc při osobní hygieně a také vzdělávací a aktivizační činnost či sociálně terapeutická pomoc.

„Naše koalice dlouhodobě podporuje organizace s obecně prospěšnou náplní činnosti prostřednictvím pronájmu městských bytů. Hlavním cílem je umožnit lidem se zdravotním postižením či dětem z dětských domovů přechod do standardního bydlení tak, aby se mohli osamostatnit a žít jako ostatní lidé,“ uvedl radní pro bydlení a transparentnost Adam Zábranský.

Dětský domov Charlotty Masarykové plánuje do budoucna rozšířit dosavadní spektrum odborných služeb potřebným dětem a tyto služby poskytovat také ambulantní formou. Tím by rádi pomohli snížit počet dětí pobývajících v institucionální péči.

Organizace DUHA spolupracuje s dospělými lidmi s mentálním znevýhodněním a pomáhá jim v různých oblastech jejich života. Tři byty pronajaté této organizaci budou využívány v režimu chráněného bydlení, které umožní klientům zažít život co nejvíce podobný životu ostatních lidí. Pobytová služba chráněného bydlení je poskytována osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení nebo chronického onemocnění, včetně duševního onemocnění, jejichž situace vyžaduje pomoc jiné fyzické osoby. V bytech bude poskytována podpora ze strany sociálních služeb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…