Zahradil (ODS): 15 měst, 13 států. Byli jsme slyšet

26.05.2019 22:10

Spolu s evropskými volbami se uzavírá i klání volebních lídrů šesti celoevropských politických uskupení. Letos se jej jako vůbec první Čech zúčastnil Jan Zahradil, kterého do souboje vyslala Aliance evropských konzervativců ACRE, třetí nejsilnější celoevropská strana.

Zahradil (ODS): 15 měst, 13 států. Byli jsme slyšet
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Zahradil (ODS)

 „Kampaň s heslem ‚Retune the EU‘ jsem zahájil 28. listopadu v Bruselu,“ shrnuje Jan Zahradil. „Od té doby jsem projel patnáct měst ve třinácti evropských státech, vystupoval na dvanácti konferencích a vyšlo o mně na sto třicet článků v evropských médiích, z toho bylo padesát profilových a programových rozhovorů. Můj volební spot shlédlo na sociálních sítích na půl milionu uživatelů. Byla to skvělá příležitost být slyšet a vysvětlovat, jaké změny unie potřebuje, aby se vrátila nohama na zem a začala konečně sloužit potřebám svých členů a obyvatel.“

Jan Zahradil se zúčastnil také pěti velkých debat tzv. „spitzenkandidátů“. Debatu v nizozemském Maastrichtu sledovalo online dvanáct milionů diváků, poslední debatu v Bruselu současně vysílalo dvaadvacet televizních kanálů.

„Rozdíly mezi ostatními volebními lídry jsou minimální. Všichni pocházejí ze západní Evropy a všichni chtějí více moci pro Brusel a velké hráče a méně pravomocí pro členské státy. Byl jsem tak jediný, kdo vystupoval za rovnoprávné postavení všech evropských států, a byl jsem také jediným hlasem států střední Evropy,“ uzavírá Zahradil.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…