Žalkovský (STAN): Kamionová doprava v obcích

15.02.2015 15:23

S rozvojem společnosti se velice rozšířila kamionová doprava v celém světě. Každý stát se s tím vypořádal po svém, u nás bohužel má stále bezohlednost, nejen v dopravě, pořád podporu v zákonech. Ale snad se blýská na lepší časy.

Žalkovský (STAN): Kamionová doprava v obcích
Foto: STAN
Popisek: Jaroslav Žalkovský

Základní problém, který znají obce blízko dálnic je ten, že zejména zahraniční kamiony si zkracují trasu tak, aby platily co nejméně za mýtné. Proto například u D2 jezdily kamiony po souběžné silnici, která vede ze Židlochovic do Břeclavi. Tomu je teď konec. Obce si vybojovaly zákazy průjezdů tranzitní dopravy.

Tento problém s kamiony zažívají i obce od dálničního sjezdu v Blučině, kdy zahraniční kamiony zkracují trasu mezi D1 a D2 po silnicích druhé a dokonce i třetí třídy. To že jsme si stěžovali i na jednáních se zástupci JMK, nám nepřineslo žádné výsledky. Jen jsme poslouchali, že to nejde, že je to těžké a dokonce jsme se dozvěděli od jednoho projektanta, že se máme vrátit na stromy. Zaplať pánbůh, že se ledy hnuly a úřady na ORP se začaly více zajímat, jak věc vyřídit, než jak věc zamítnout. Také hejtman Hašek se k věci staví velice rozumně. Bude muset ovšem více přitlačit na odbor dopravy, aby se problémy řešily rychleji a komplexně.

Proběhly i televizní reportáže a tak se těšíme, že se snad,s přispěním nových zákonů, dočkáme toho, že se nebudeme bát přejít silnici. Nehledě k tomu, že ani cyklisté, kterým jsme vytyčili trasy na tzv. trojkách, nebyli nadšeni, když museli skákat do příkop u silnice, jen aby je nepřejel cizinec v kamionu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: STAN

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.