Žatecká (ČSSD): Vážení přátelé v Lidovém domě

03.11.2017 14:19

Dopis předsedkyně OVV ČSSD v České Lípě do Lidového domu. Romana Žatecká je zároveň starostka a zastupitelka Kraje Libereckého.

Žatecká (ČSSD): Vážení přátelé v Lidovém domě
Foto: romana-zatecka.cz
Popisek: Zastupitelka České Lípy za ČSSD Romana Žatecká

Vážení přátelé v Lidovém domě,

neposílejte mi už žádné dopisy, ve kterých mně žádáte o trpělivost a cokoli dalšího v souvislosti se situací po volebním debaklu. Nehodlám je už dále číst, protože vy jste nečetli ty naše, které jsme vám v posledních dvou letech z OVV v České Lípě poslali. V nich jsme každého jednotlivého člena politického grémia upozorňovali na konkrétní situace v Libereckém kraji a žádali pomoc, když jsme se obávali, že se odrazí v další ztrátě voličů. Ať už se naše výzvy týkaly kandidátek, volebních kampaní či nekomunikace s námi, členy, nikdy jsme nikomu nestáli za odpověď, natož za návštěvu a diskusi o tom, oč nám jde. Teď ale někteří objíždíte kraje - a najednou máme společně tančit na vlastním hrobě a radit, co teď a co potom? V Libereckém kraji, kde našimi vlastními chybami v minulosti upadala podpora voličů a v důsledku dlouhodobého "neslyšení" i mnoha členů raketovou rychlostí, ale pokusy o řešení zůstaly často jen u slov nebo na půli cesty, s podporou Lidového domu? Očekávám dnes už něco úplně jiného: nastavení podmínek pro rychlou změnu vedení strany tak, aby byla skutečně vedena a řízena s cílem posilovat svůj volební potenciál, nikoli jen osobní moc.

My z okresu Česká Lípa chceme stále jedno a totéž: rozbít to zavedené a zjevně nefungující v ČSSD a začít znova - hledat pro ČSSD nové a věrohodné osobnosti a nové vize. Hledat mezi členy ČSSD, tedy mezi těmi, které spojují stejné hodnoty. Po opakovaném volebním fiasku dodávám: musíme chtít zřetelné řízení strany s jasnou vizí, korektní interní vztahy, srozumitelnou komunikaci s veřejností a nového vůdce. Takže jestli chcete něco měnit, změňte termín konání ÚVV a sjezdu ČSSD nejpozději na leden 2018 a v této kritické situaci, ve které se nacházíme, dejte pří ležitost všem členům strany účastnit se sjezdu, pokud o to budou mít zájem. A můžeme si všichni navzájem vyříkat, co v ČSSD uhnilo a co musíme změnit, můžeme všichni vyslechnout nové vize pro změnu strany a jejich nositele, můžeme poměřovat názorové proudy i jednotlivé osobnosti. Bude to čestnější platforma, než sjezd s předem dohodnutými účastníky, kteří hlasují i diskutují podle přísného scénáře. Když se to povede, pak se třeba obnoví i důvěra vlastních členů v to, že má smysl pracovat pro sociální demokracii, důvěra voličů v to, že se ČSSD principiálně mění a má vůdce, který si je znovu získá. Činit v naší situaci a v těchto dnech cokoli jiného je jen zbytečn&ya cute;m dejcháním do utonulého...

Okresní výkonný výbor v České Lípě se 23.10.2017 usnesl, že žádá od vrcholných politiků ČSSD vyvození osobní odpovědnosti za výsledek ČSSD ve volbách do PS PČR a požaduje svolání ÚVV ČSSD a následně mimořádného sjezdu ČSSD v nejbližším možném termínu, nejdéle však v lednu 2018.

Za OVV v České Lípě Mgr. Romana Žatecká, předsedkyně starostka města Česká Lípa a zastupitelka Libereckého kraje

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…