Zdechovský (KDU-ČSL):Broumovské kostely budou otevřené ještě týden

25.08.2018 18:11

Ještě týden budou mít lidé možnost prohlédnout si unikátní barokní broumovské kostely. Možnosti navštívit je během Léta otevřených kostelů využilo už okolo tisícovky lidí z celé České republiky.

Zdechovský (KDU-ČSL):Broumovské kostely budou otevřené ještě týden
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

„Každý z našich osmi kostelů navštívilo od začátku července zhruba 120 – 140 lidí a jsme tak v podstatě na tisícové návštěvnosti,“ přibližuje broumovský děkan Martin Lanži s tím, že letos už nepřevažují místní, ale přijíždějí lidé z celé České republiky i další zahraniční turisté.

„K návštěvě kostelů jsme se rozhodli po zhlédnutí reklamy na facebooku a na základě doporučení několika přátel s tím, že Broumovsko opravdu stojí za to. A musím říct, že jsme byli také nadšeni,“ říká František Černín, který přijel až z Brna.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Mezi návštěvníky byli i různé významné osobnosti, třeba předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek: „Byli jsme z tamních kostelů unešení. Jsem proto rád, že jsme si je mohli prohlédnout. Akci považujeme za velmi zdařilou, návštěva za to rozhodně stojí.“

Na dobrovolném vstupném se vybralo kolem 20 000 korun

„Naším přáním bylo při akci vybrat na dobrovolném vstupném 100 000 korun, aby měla broumovská farnost zajištěné zbývající prostředky nutné k spolufinancování dotace, kterou dostali na opravu kostelů od Evropské unie. Po této stránce se zatím nedaří, neklesáme ale na mysli a společně s panem farářem a dalšími lidmi chystáme další akce k výročí 300 let kostelů,“ doplňuje europoslanec Tomáš Zdechovský, který dal akci svou záštitu.

Více informací ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).