Zdechovský (KDU-ČSL): Chci vládu veřejně podpořit. Myslím, že to, co udělala, má smysl

13.03.2020 14:01

Komentář na facebookovém profilu k vládním opatřením v souvislosti s epidemií koronaviru

Zdechovský (KDU-ČSL): Chci vládu veřejně podpořit. Myslím, že to, co udělala, má smysl
Foto: Archiv TZ
Popisek: Tomáš Zdechovský, poslanec Evropského parlamentu za KDU-ČSL

Asi nikdo mě nemůže podezírat z toho, že bych byl příznivec současné vlády. A přesto ji nekritizuji za současná opatření, ale chci jí veřejně podpořit. Myslím, že to, co udělala, má smysl. A důvodem jsou především fakta.

Srovnejte si dva přístupy - Korea udělala všechna opatření, která dnes máme, a začala lidi okamžitě testovat. Tím se nárůst nakažených začal prakticky hned snižovat.

Oproti tomu státy západní Evropy a USA šly cestou nešířit paniku a bály se tvrdých rozhodnutí. Výsledkem je exponenciální nárůst nemocných.

Základem všeho je karanténa pro všechny, kteří se mohli setkat s nakaženým člověkem. Není to výmysl, ale způsob, jak nemoc zpomalit. V Koreji nebo Japonsku málem padla vláda, ale tím, že se do přesvědčování lidí zapojili odborníci, podařil se prvotní odpor veřejnosti k drastickým opatřením zvládnout. Hlavní je nutnost testovat co nejvíce lidí. Právě chycení nemoci v začátku je velmi důležité.

Pojďme tedy cestou těch, kteří dokázali nemoc zvládnout.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

16:02 Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

Mé vystoupení na kulatém stole nazvaném Kárné řízení a jeho nová perspektiva, který proběhl 25. dubn…