Zdechovský (KDU-ČSL): Falešná korektnost problémy Švédska s migranty nevyřeší

03.05.2018 16:06

Přečetl jsem si v sobotní MF DNES komentář spisovatelky Kateřiny Janouchové Švédské školy v potížích a mohu s ní souhlasit. Před tristním stavem, ve kterém se tento skandinávský stát nachází, jsem varoval už v roce 2014...

Zdechovský (KDU-ČSL): Falešná korektnost problémy Švédska s migranty nevyřeší
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Jednou z hlavních příčin je falešná politická korektnost, kdy je pomalu zakázané mluvit o problémech s migranty, jež se bagatelizují a člověk, který upozorní na to, že jsou bezpečnostním rizikem, bývá nálepkován jako neonacista. Logicky pak tito přistěhovalci nabývají pocitu beztrestnosti, ve švédských městech vznikají zóny, kde bují kriminalita a kam se bojí chodit i policisté.

To, co lidem ve Švédsku podle posledních výzkumů nejvíce vadí, je tzv. malá zločinnost do 500 EUR. Každodenní krádeže kol, slovní útoky na ulici, útok v metru, vandalství, zničené veřejné značení, lavičky, nebo popelnice. Prostě strach z chování těch, kteří odmítají přijmout standardy chování jedné z nejbohatších zemí na světě.

Budeme tolerovat střílení do Židů?

Na druhé straně je ovšem skandální, když se nedávno v centru Malmö sešlo několik set demonstrantů, kteří arabsky vykřikovali: „Budeme střílet Židy!“ a policie nezasáhla. To je pokrytecký dvojí metr, jestliže se radikálním islamistům tolerují výzvy k vraždění, ale jejich kritici jsou stíháni za to, že varují před jejich nebezpečností. Rétorika radikálních muslimů často připomíná oficiální propagandu v některých zemích blízkého východu.

Ze Švédska odešlo z důvodu bezpečnosti za posledních sedm let několik tisíc obyvatel židovského původu do USA nebo do Izraele s tím, že se přestávají cítit v zemi bezpečně. Podobně se tomu děje ve Francii, Německu nebo ve Velké Británii. Švédsko a západní Evropu zasáhla největší vlna antisemitismu od konce druhé světové války. A většina švédských politiků stále mlčí a bojí se proti těmto lidem cokoliv pronést.

Jsou to politici demokratických stran, kteří musí říci jasně, že nechceme Evropu plnou nepřizpůsobivých imigrantů, kteří na předměstích pálí auta, prodávají drogy a zanášejí k nám mj. radikální islamismus. Jsem pro pomoc skutečným uprchlíkům, ale přísně trestejme ty, kteří nerespektují zákony, hlásají nenávist a ohrožují samou podstatu západní civilizace. Jinak se dostaneme do situace, že i nám se tu nebude líbit a budeme chtít odejít. Jen největším problémem bude to, že už zřejmě nebude kam.?

Přeji hezký den a veselou mysl!

Převzato z blogu autora.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…