Zdechovský (KDU-ČSL): Nový komisař EU pro rozpočet musí jít po únicích z fondů

06.10.2019 7:35

Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) byl hlavním mluvčím poslaneckého klubu ELS pro otázky rozpočtové kontroly během slyšení s komisařem Johannesem Hahnem, který bude mít v nové Komisi na starost rozpočet a administrativu.

Zdechovský (KDU-ČSL): Nový komisař EU pro rozpočet musí jít po únicích z fondů
Foto: Archiv TZ
Popisek: Tomáš Zdechovský, poslanec Evropského parlamentu za KDU-ČSL

“Komisaře Hahna jsem vyzval, aby se zaměřil na podvody s unijními financemi. Bude to totiž právě on, kdo navrhne kolik peněz a zaměstnanců bude v nadcházejících letech určeno na vyšetření zneužívání fondů EU v členských státech, střetů zájmů jejich příjemců a na vymáhání těchto finančních ztrát,“ uvádí Tomáš Zdechovský, který je koordinátorem ELS ve Výboru pro rozpočtovou kontrolu (CONT), kde slyšení proběhlo.

Slyšení kandidátů na komisaře ve výborech Evropského parlamentu je testem jejich připravenosti na novou roli. Johannes Hahn je jedním z nejdéle sloužících komisařů. Jeho schopnosti zvládnout roli komisaře pro rozpočet proto dnes nebyly otázkou diskuse.

„Johannes Hahn má za sebou už desetiletou zkušenost komisaře. Věřím proto, že správa a ochrana unijního rozpočtu se dostává do schopných rukou. Mou rolí bude ho upozorňovat na zjištěné finanční úniky a kličky, které příjemci unijních fondů vymyslí. Spoléháme na jeho podporu v tomto ohledu i v České republice,“ dodává Zdechovský.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace