Zdechovský (KDU-ČSL): V Zahrádce u Ledče opravili márnici. Další úspěch ve společném snažení

17.06.2016 21:24

V Zahrádce u Ledče nad Sázavou, která musela ustoupit vodní nádrži Švihov známé též jako Želivka, byla opravena rozpadlá márnice na tamním hřbitově.

Zdechovský (KDU-ČSL): V Zahrádce u Ledče opravili márnici. Další úspěch ve společném snažení
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Opravilo ji za celkovou částku 444 000 Kč Povodí Vltavy, které reagovalo na požadavky tamních rodáků a starostů okolních obcí. Ti se už několik let snaží získat finanční prostředky do tohoto roky zanedbaného regionu.

„Tento týden byly dokončeny poslední práce na márnici a došlo k jejímu předání,“ potvrdil Petr Kubala, generální ředitel Povodí Vltavy. „Je to další úspěch ve společném snažení. Velmi oceňuji pozitivní přístup Povodí Vltavy a věřím, že dobře nastavená spolupráce bude dále pokračovat,“ sdělil europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL), který inicioval vznik pracovní skupiny starostů v okolí Želivky, kde spolu spolupracují starostové, zemědělci, Povodí Vltavy a odborníci z několika universit.

Region v okolí Želivky se začíná postupně proměňovat

Před dvěma lety se europoslanec a rodák z Kožlí Tomáš Zdechovský pustil do řešení kritického stavu regionu v okolí Želivky. Podařilo se mu k jednomu stolu dostat ministerstvo, Povodí Vltavy, kraje a starosty dotčených obcí. Starostové připravili seznam požadavků a návrh řešení krizové situace v regionu, který trpí špatnou infrastrukturou, a vysokou nezaměstnaností.

Usilovná práce přináší své první ovoce. Začátkem června začala rekonstrukce jediného mostu přes Želivku, nyní byla dokončena oprava márnice v Zahrádce a další investice do zapomenutého regionu budou pokračovat. V současné době se připravuje dlouhodobý společný projekt rozvoje regionu ve spolupráci s Povodím Vltavy a všemi dotčenými subjekty za několik miliard korun.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích