Zickler (ŘN): Držím nám palce. Snad jednou v novodobé historii zůstaneme sami sebou...

23.09.2015 21:16

Když tak slyším o prohře kolem uprchlických kvót, kterou jsme dnes utrpěli jako Česká republika v rámci Evropské unie, netěší mě to. Něco pozitivního však přece jen i v těchto souvislostech připomenout musím.

Zickler (ŘN): Držím nám palce. Snad jednou v novodobé historii zůstaneme sami sebou...
Foto: Archiv Josefa Zicklera
Popisek: Josef Zickler, předseda politického hnutí Řád národa

Ano, když tak slyším o prohře kolem uprchlických kvót, kterou jsme dnes utrpěli jako Česká republika v rámci Evropské unie, netěší mě to. Přesto musím zdůraznit fakt, kterého si všímalo v posledních týdnech i více lidí, kteří mně psali emaily či soukromé zprávy.

Cením si spolu s nimi toho, že Česká republika a vláda, včetně policie, si – ač se to nelíbí v EU i některým Čechům samotným – zachovala dosud přece jen v rámci možností svoji tvář. Trvala na aspoň jakémsi dodržování zákonů, které vyžadovala vždy v minulosti od každého, kdo se na našem území pohyboval. A zachovávala si i neměnný postoj k povinným kvótám počtu uprchlíků.

Dnes bohužel musela podlehnout tlaku a přehlasování dalších zemí. Nakonec, jak už víme, ministři vnitra EU v úterý hlasovali pro návrh rozdělit postupně 120 000 migrantů mezi všechny země EU a to „velkou většinou“, jak podle agenturních zpráv oznámilo lucemburské vedení EU. Proti sice dál byli zástupci České republiky, Slovenska, Rumunska a Maďarska, zatímco Polsko obrátilo a Finsko se zdrželo.Visegrádská čtyřka se tak bohužel, změnila na Visegrádskou skupinu tří, a to nestačilo, aby mohly být kvóty odmítnuty.

Mám přání.

Chci být v příštích dnech hrdý na vládu této země. Přeju si tedy, aby tato vláda setrvala na svém postoji a přidala i ostrahu našich hranic.

Myslím si, že by i většina obyvatelstva vyjímečně bez reptání snesla i ty nějaké nedostatky a potíže, které nás v tomto případě ze strany naší milované EU asi postihnou.

Věřte tomu, že v konečném historickém posouzení na tom budeme lépe než ty, které bude nakonec zachraňovat před uprchlíky Amerika (jak v úterý prorokovala ta "paní z Německa"). TAK VÁM I NÁM DRŽÍM PALCE. Snad jednou v novodobé historii zůstaneme sami sebou. 

Josef Zickler

  • ŘN - VU
  • Zemřel ve věu 64 let dne 27.4.2021
  • mimo zastupitelskou funkci

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

13:04 Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 ke kratomu.