ZpLK: Návrh KSČM na odvolání Kocumové nepodpoříme

23.04.2014 6:25

KSČM opět navrhla odvolání krajské náměstkyně pro zdravotnictví Zuzany Kocumové. Tento bod chce na program jednání krajského zastupitelstva zařadit i klub SLK.

ZpLK: Návrh KSČM na odvolání Kocumové nepodpoříme
Foto: zmenaproliberec.cz
Popisek: Bývalá sportovkyně Zuzana Kocumová z hnutí Změna pro Liberecký kraj

Důvody, které prezentují komunisté, jsou stále stejné, údajně má jít zejména o její manažerská a politická selhání. Výsledky hospodaření zdravotnických zařízení Libereckého kraje za rok 2013 ale ukazují něco jiného. Díky změnám, které prosadila Kocumová, kraj ušetřil desítky milionů Kč.

V obou krajských nemocnicích v Liberci i v České Lípě došlo k zásadnímu zlepšení hospodaření, takže nemocnice již nejsou ve ztrátě, audit v krajské záchrance umožnil snížení dotace z kraje o téměř 10 milionů. Noví ředitelé vzešlí z otevřených výběrových řízení řídí krajská zdravotnická zařízení evidentně lépe než jejich předchůdci.

Změna pro Liberecký kraj proto tento bod na rozdíl od klubu SLK nepodpoří ani k zařazení na pořad jednání krajského zastupitelstva. Pokud chtějí komunisté o čemkoliv diskutovat nebo klást otázky, mají na to plné právo, to ale mohou udělat i jinak, než v bodě nazvaném „odvolání náměstkyně pro zdravotnictví“.

„Jsem si vědoma, že kroky, které v resortu zdravotnictví činím, mnoha lidem vadí. Efektivní hospodaření krajských zdravotnických zařízení je ale základ, bez kterého by další uvažovaná opatření neměla smysl. Čím lépe budou krajské nemocnice a záchranka hospodařit, tím kvalitnější péči pro více lidí budou moci poskytovat. O to ale komunistům evidentně nejde,“ okomentovala pokus o odvolání z funkce Zuzana Kocumová.

Jan Korytář, předseda klubu ZPLK, k tomu dále dodal: „Paní náměstkyně má plnou podporu našeho klubu, k jejímu odvolání nejsou žádné relevantní důvody. Personální změny v obsazení Rady Libereckého kraje by podle našeho názoru měly být projednány nejprve v rámci koalice.  Z odvolávání Zuzany Kocumové se stal nástroj politického nátlaku, což chápu v případě opozice, nikoliv v případě koaličního partnera.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ZpLK

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Možná by bylo vhodnější implementace předpisů EU dělat zvlášť

12:12 Ožanová (ANO): Možná by bylo vhodnější implementace předpisů EU dělat zvlášť

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny 22. května 2024 k insolvenčnímu zákonu