ZpLK: Sportovní medvěd vytrvalec

28.04.2016 4:33

Kraj definitivně přerozdělil dotace sportovním klubům. Ty dotace, které měly původně získat jen vyvolené velké kluby. Změna pro Liberecký kraj ale na snahu o podivné přidělování peněz dlouhodobě upozorňovala, takže se na seznam kromě šesti kolektivních sportů dostaly i sporty individuální.

ZpLK: Sportovní medvěd vytrvalec
Foto: zmena.cz
Popisek: Politické hnutí Změna

Vládnoucí Starostové před krajskými volbami pravděpodobně uznali, že nemohou riskovat své jméno už tak dost poškozené korupční kauzou hejtmana Půty a zapíraným výletem krajských radních soukromým speciálem fotbalového bosse Pelty na zápas do Amsterdamu.

Dotace ovšem i nadále provází jedno velké ALE. Z 12,5 milionu korun totiž téměř 8 milionů získají jen tři kluby – TJ Bílí Tygři Liberec (2,7 mil.), FC Slovan Liberec (2,6 mil.) a FK Jablonec (2,6 mil.). Zbývajících 24 klubů si rozdělí 4,6 milionu korun. Jednotlivé částky přitom nebyly vůbec zdůvodněny.

„Výzva k podávání žádostí o dotace nebyla nikde zveřejněna. Mnou oslovené kluby ani nechtěly věřit, že je šance o peníze žádat. Nechápaly, že se nikde nedá najít ani odkaz s upozorněním na tuto možnost, když jde přeci o veřejné peníze,“ uvedla zastupitelka Zuzana Kocumová (Změna pro Liberecký kraj) a dodala: „Současné rozdělování peněz jde proti programovému prohlášení Rady kraje. Po rozpadu koalice Starostů a Změny je jasné, že se ono prohlášení o průhledných pravidlech proměnilo ve zbytečný cár papíru. Nikdo si na něj raději nepamatuje.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

8:05 Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo II. výzvu aktivity Inovace Operačního programu Technologie…