Zuna (TOP 09): Zásah Policie byl profesionální a rychlý

13.01.2024 14:16 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zásahu na FF UK.

Zuna (TOP 09): Zásah Policie byl profesionální a rychlý
Foto: TOP 09.cz
Popisek: Poslanec Michal Zuna (TOP 09)

Zásah policie na FF UK jsme projednali na Výboru pro bezpečnost. Po seznámení se s celým postupem a několikahodinové debatě jsem přesvědčen, že zásah Policie byl profesionální a rychlý. V operativní části eliminace střelce bez pochybení. Tato událost je pro naši zemi zcela ojedinělá a zároveň má hluboký dopad na společnost. Zpětně viděno v klidu u jednacího stolu můžeme nalézt detaily, které by se daly zlepšit. Musíme však vycházet z informací a skutečností, které měla Policie v čas události. Děkuji Policie Čr za otevřenost a transparentnost ve sdílení informací a všech materiálů k zásahu ke členům výboru i široké veřejnosti.

Osobně jsem v rámci jednání apeloval na preventivní programy. Podobně drastické činy jsou v drtivé většině případů důsledkem neřešených psychických problémů, šikany nebo násilí v rodině. Jako důležitou vidím prevenci v oblasti šikany, kyberšikany a dalších rizik v on-line prostoru. Dále pak i zařazení cvičných programů nejen do škol. Studenti i žáci si potřebují za klidových podmínek nacvičit chování pro situace evakuace či invakuace. Tento čin byl totiž první, kdy aktivní střelec ohrožoval nejen osoby uvnitř budovy, ale rovněž i široký veřejný prostor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Červíček: Staráme se o klienty, kteří dokáží plnohodnotně žít, potřebují ale pomoc

8:05 Hejtman Červíček: Staráme se o klienty, kteří dokáží plnohodnotně žít, potřebují ale pomoc

Královéhradecký kraj zahájil v Novém Městě nad Metují výstavbu domova pro osoby se zdravotním postiž…