Bohuslav Sobotka: Odmítáme spojování stranických financí s kauzou Rath

05.06.2012 22:47

Tajná zpráva nebo varování přímo vedení ČSSD? Vazebně stíhaný poslanec David Rath zmínil před poslanci nesmírně zajímavou věc. Že v odposleších, které zveřejňuje český tisk zřejmě z policejních zdrojů, není slyšet něco, co by dokázalo zlomit vaz ČSSD nejen ve Středočeském kraji, který takto skandálním způsobem přišel o svého hejtmana, ale vyřídilo by stranu jako takovou.

Bohuslav Sobotka: Odmítáme spojování stranických financí s kauzou Rath
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Vazebně stíhaný poslanec David Rath vystoupil ve sněmovně

O předražování zakázek jako formě financování politických stran, nikoli obohacování jednotlivců, se začalo otevřeně hovořit už v souvislosti s kauzou exministra životního prostředí pavla Drobila z ODS. O jakýchsi penězích na volby ale hovoříl i David Rath. Z odposlechů by podle něj mohla uniknout i věta o penězích na volby, myšleno zřejmě krajské. Proto on, David Rath, o těchto penězích mluví raději nyní před sněmovnou. Až se zdálo, že obavy o ovlivňování přímo od kamerami snímaného řečnického pultíku nejsou neopodstatněné.

Rath potichu naznačuje, Sobotka rezolutně odmítá

"Když se podíváte do těch materiálů, které máme k dispozici jako torzo spisu, to je několik tisíc stran různých rádoby odposlechů a dalších věcí, všechno neúplné, nekompletní, vykuchané, tak i v tomto nekompletním torzu spisu naopak najdete spoustu vět a slov o tom, že peníze na volby, financování voleb. To tam najdete. Já to tady říkám proto, protože z těchto materiálů samozřejmě, protože to je tisíc stran, unikají a budou unikat různé pasáže. Tak je lepší, aby to zaznělo tady teď v tuto chvíli a dál to nekomentovat nebudu. Ale trvám na tom, že David Rath úplatek nevzal," uvedl Rath a následovala dramatická pauza.

Z jeho bývalých stranických šéfů reagoval na Rathova tajemná slova pouze lídr ČSSD Bohuslav Sobotka. ČSSD prý žádné nepravosti ve financování nemá. "ČSSD zásadně odmítá nepodložené mediální spekulace ohledně jejího financování. Zásadně odmítáme jakékoliv spojování kauzy Davida Ratha s financováním činnosti nebo volební kampaně strany," uvedl pro ParlamentníListy.cz Sobotka. Na dotaz, co tím tedy jeho bývalý hejtman myslel a co tím naznačuje ale lídr socdem neodpověděl.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Ivánek

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…