ČSSD nasadila Rathův útok. Ten nutí unavené poslance opakovaně hlasovat

02.11.2011 5:09

Sociální demokracie si rozdělila své poslance už před začátkem nočního obstrukčního programu ve sněmovně na tři skupiny. Dvě se postupně vytřídaly v průběhu noci, před pátou hodinou se u řečnického pultu poprvé objevil "zlý muž" ČSSD David Rath.

ČSSD nasadila Rathův útok. Ten nutí unavené poslance opakovaně hlasovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Rath hned ve svém úvodním vystoupení u mikrofonu navrhl hlasování o přerušení projednávaného bodu programu sněmovny na prosincové datum, čímž nechal svolat unavené poslance z kuloárů do sálu ke hlasování. Podle předpokladu zákonodárci jeho návrh zamítli.

Stejně tak učinil o několik minut později a potom ještě jednou, když třetí - zřejmě čerstvou - skupinu ČSSD označil sám za "třetí útočnou směnu". "Je to vaše schůze, vy jste si ji po vzoru stachanovců odhlasovali a já vám chci jen umožnit, abyste mohli před veřejností ukázat, jak chcete vybojovat kapitalismus v této zemi," doprovodil rýpnutí Rath svůj třetí návrh, který jako dva předchozí neprošel.

Ve sněmovně není v noci ani voda, hřímal Rath

Středočeský hejtman David Rath stihl před svým čtvrtým výstupem obejít sněmovnu a zjistit, že nefungují automaty na vodu. Z pozice lékaře se začal dožadovat tohoto základního servisu v zájmu především "upadajících" poslanců koalice. Samozřejmě neopomněl ani vyvolat hlasování o přerušení bodu jednání sněmovny a poté, co předsedkyně sněmovny Miroslava Němcová nereagovala okamžitě na jeho obavy ohledně zásob vody pro zákonodárce, navrhl hlasovat i o jejím odvolání jako předsedající. Vždy neúspěšně.

Vládní poslance poté přejmenoval podle již zmíněného vzoru stachanovců na nečasovce - podle Ratha se tito zapíší do dějin tím, že se marně snažili prosadit reformy. 

  • Jednání sněmovny: Více ČTĚTE ZDE
  •  

    Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: pas

    Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

    Právo na opravu

    Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

    20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

    Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…