ČSSD ohledně trafik trvá na svém: Je to korupce a může za to Nečas

16.07.2013 19:52

Šéf poslanců ČSSD Jeroným Tejc má v celé kauze "trafikantů" ODS jasno - jsou to podle něho korupčníci! Přestože je dnes Nejvyšší soud vyňal z trestního řízení, šéf druhé největší strany naznačuje, že kromě Marka Šnajdra, Ivana Fuksy a Petra Tluchoře může za podezřelé politické kompromisy i expremiér a jejich tehdejší spolustraník Petr Nečas.

ČSSD ohledně trafik trvá na svém: Je to korupce a může za to Nečas
Foto: Tomáš A. Nový
Popisek: Poslanec ČSSD Jeroným Tejc

Nejvyšší soud vyňal dvojici bývalých poslanců ODS z pravomoci orgánů činných v trestním řízení, protože podle něj politické dohody a kompromisy učiněné poslanci v době jejich mandátu chrání imunita a nelze je trestat. Oba budou zřejmě brzy propuštěni z vazby. Ivan Fuksa, třetí z vazebně stíhaných exposlanců, se na Nejvyšší soud neobrátil, ale rozhodnutí se zřejmě vztahuje i na něj.

"V tuto chvíli to znamená jediné, že trestná činnost se velmi pravděpodobně odehrávala, podle těch informací, které máme. Jenom ti poslanci, kteří se jí dopouštěli, nebudou za to s ohledem na absolutní imunitu postižitelní. To nic nemění na tom, že se jednalo o politickou korupci, a nic to nemění na tom, že z těchto důvodů měla dávno odejít vláda Petra Nečase," uvedl sociální demokrat Tejc.

Svůj podíl viny má i Nečas

"Toto rozhodnutí rozhodně není žádným vyviněním Petra Nečase jako takového, ten zůstává vinen za politickou korupci, za to, co se dělo v naší zemi, ať už to tedy bude, nebo nebude stíháno, protože je evidentní, že se o politickou korupci jednalo," dodal předseda klubu největší parlamentní strany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…