ČSSD vyrobí sto tisíc nezaměstnaných, bojí se poslankyně ODS

17.08.2013 19:59

Podle poslankyně Lenky Kohoutové začala ČSSD předvolební kampaň a hned chce rozdávat z cizího. Poukazuje tak na slova Jana Mládka o zvýšení minimální mzdy na 12 000 korun. Podle Kohoutové akorát přibude nezaměstnaných.

ČSSD vyrobí sto tisíc nezaměstnaných, bojí se poslankyně ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslankyně za ODS Lenka Kohoutová

„„Když se to ke mně doneslo, musela jsem jít zkontrolovat rtuť v teploměru za oknem, obdobná prohlášení mohla být způsobena dlouhým pobytem na slunci, jinak si to nedovedu vysvětlit. Další navýšení minimální mzdy znamená likvidaci desetitisíců pracovních míst a stovek menších podnikatelů,“ varuje Lenka Kohoutová ve svém tiskovém prohlášení.

„Pokud bude minimální mzda 12 500, znamená to částku 16 200 pro zaměstnavatele i s odvody. Za minimální mzdu pracuje zhruba 100 000 lidí, drtivá většina z nich tím přijde o zaměstnání a jejich cesta povede rovnou na úřad práce pro sociální dávky,“ popisuje poslankyně za ODS.

Přitom dodává, že za minimální mzdu nejčastěji pracují těžko zaměstnatelní lidé – například zdravotně postižení, starší lidé nebo ti s nízkým vzděláním. „„Je nutné si uvědomit, že minimální mzda se týká velmi citlivé skupiny občanů, se kterými je nutné pracovat a dávat jim příležitosti v podobě úpravy pracovních úvazků či různých rekvalifikací a školení. Svým rozhodnutím jim ČSSD zablokuje přístup k zaměstnání, jelikož se zaměstnavatelům nebude vyplácet jim práci dát,“ míní Kohoutová.

Celé prohlášení ZDE

„Stejně tak nechápu, kde na takové navýšení pánové ze sociální demokracie vezmou peníze? Pan Mládek se sice za výroky, ve kterých označil živnostníky za parazity, omluvil, ale tohle ve spojení s daní z příjmů ve výši 38 % připomíná definitivní likvidaci drobných podnikatelů v České republice. A s tím se nehodlám smířit,“ dodává poslankyně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…