Čtěte pozorně: Andrej Babiš nám řekl tato zásadní slova o Miloši Zemanovi. Máme totiž tři roky od volby prezidenta

26.01.2016 12:15

Dnes, tedy 26. ledna, uplynuly tři roky od zvolení Miloše Zemana prezidentem republiky. Andrej Babiš nám pár slovy zhodnotil Zemanovo dosavadní působení ve funkci.

Čtěte pozorně: Andrej Babiš nám řekl tato zásadní slova o Miloši Zemanovi. Máme totiž tři roky od volby prezidenta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman a ministr financí Andrej Babiš demonstrativně rozstříhali státní dluhopis na 4 miliony korun.

Miloš Zeman byl prezidentem republiky zvolen v druhém kole prezidentské volby 26. ledna 2013. Získal 2 717 405 hlasů, což znamenalo 54,8 procenta odevzdaných hlasů. Poražený Karel Schwarzenberg obdržel 2 241 171 hlasů (45,19 procenta).

Miloš Zeman 8. března 2013, den po skončení druhého volebního období Václava Klause, složil ve Vladislavském sálu Pražského hradu slavnostní slib a svým podpisem pod slibem se stal třetím prezidentem České republiky.

Volba prezidenta republiky konaná ve dnech 11.01. – 12.01.2013

Veřejnost Zemanovi důvěřuje

ParlamentníListy.cz se dotázaly politiků, jak tři roky od Zemanova zvolení hodnotí jeho dosavadní působení ve funkci prezidenta republiky.

„Myslím si, že dokázal překonat pokles popularity a dnes má většinovou podporu ve společnosti, která mu důvěřuje, což je dostatečné vysvědčení pro jeho uplynulé tři roky ve funkci. Cením si na něm jeho upřímnosti ve vztahu k uprchlické krizi. Nebojí se říkat věci, na které některá česká média a politici reagují s opovržením a označují je za xenofobní. Přitom on hájí pouze zájmy české veřejnosti, která se bojí agrese a problémů, které mohou s uprchlickou krizí přijít i k nám,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz první vicepremiér, předseda hnutí ANO a ministr financí Andrej Babiš.

„Pan prezident je také zkušený politický rutinér, velký rétor a glosátor a někdy i provokatér. Občas tím zbytečně rozděluje společnost. Mám ale pocit, že je to prezident, kterému jde o český národ a shoduji se s ním v klíčových názorech na aktuální témata. Souhlasím s jeho pohledem na uprchlickou krizi a jsem rad, že podporuje politiku vlády a její snahu narovnat podmínky při výběru daní,“ dodal Babiš.  

Miloš Zeman na krátké tiskové konferenci slíbil po svém zvolení, že bude lidi sjednocovat, ne je rozdělovat. „Řekl jsem už mnohokrát, že chci být prezidentem dolních deseti milionů a mezi nimi jsou jak voliči Miloše Zemana, tak Karla Schwarzenberga. Nechci být prezidentem mafií, které parazitují na naší společnosti a vysávají z jejího těla krev, aniž by jí vracely jakoukoliv reálnou hodnotu,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…