Deportujte je zpět, odkud přišli. Smrtelné nebezpečí, kecy, hnus, plán USA na rozvrat Evropy. Kníže, Filip, Keller či Okamura nám toto řekli k nebývale ostrým slovům Zemana o uprchlících

20.10.2015 15:48

ANKETA Prezident republiky Miloš Zeman minulý týden na setkání s občany v Rožnově pod Radhoštěm a Slavičíně řekl, že islámská kultura je tak hluboce neslučitelná s evropskou, že bychom udělali strašlivou chybu, kdyby islámští imigranti do České republiky přišli – imigranti v západní Evropě se totiž nedokázali asimilovat, vytvořili ghetta a způsobují konflikty. Podle něho má uprchlík dle mezinárodních dohod požádat o azyl v PRVNÍ bezpečné zemi, kam vstoupí, což rozhodně není Česká republika – uprchlík tak prý vstupem k nám porušuje zákon a mezinárodní právo. Pokud chceme chránit svou kulturu a zvyky, pak musíme hájit náš suverénní stát a jeho hranice.

Deportujte je zpět, odkud přišli. Smrtelné nebezpečí, kecy, hnus, plán USA na rozvrat Evropy. Kníže, Filip, Keller či Okamura nám toto řekli k nebývale ostrým slovům Zemana o uprchlících
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman během tiskové konference

„Platí právo šaría, kamenování, utínání rukou. Je to kultura tak hluboce neslučitelná s evropskou kulturou, že bychom udělali strašlivou chybu, kdyby tato vlna islámských imigrantů do České republiky přišla,“ varoval prezident před islámskou kulturou.

Anketa

Kterého intelektuála máte nejraději? (Obnovené hlasování, spuštěno 19.4.)

hlasovalo: 6960 lidí

Uprchlíci porušují vstupem k nám zákon. Nedělejte si iluze, že u nás zatím migranti téměř nejsou

„Nedělejte si iluze, že u nás zatím migranti téměř nejsou. Podívejte se za hranice do Maďarska, Rakouska, Německa a počítejte s tím, že tato migrační vlna přijde k nám. Jsou dvě varianty. Varianta těch, kteří si říkají sluníčkáři a tvrdí: ‚Otevřete migrantům náruč.‘ Zní to krásně, ale podívejte se do Anglie, Francie, Německa, všude, kam přišli islámští přistěhovalci, vytvořili uzavřená ghetta, nedokázali se asimilovat a způsobili celou řadu sociálních konfliktů,“ upozornil prezident Zeman.

Pak se také prezident vyjádřil k otázce uprchlictví: „Můj názor je velmi prostý a vychází z mezinárodních dohod, podle nichž má uprchlík požádat o azyl v první bezpečné zemi, do které vstoupí, a tou určitě není Česká republika. Každý uprchlík z tohoto hlediska porušuje mezinárodní právo a dopouští se trestného činu.“

Jako suverénní stát máme podle prezidenta právo poslat armádu na hranice. „Zabránit tomu, aby se tito lidé, což jsou z 90 procent mladí muži, v jedné kapse iPhone, ve druhé dolary nebo eura, nedostali do vnitrozemí a nemuseli být zadržováni v detenčních zařízeních. Chceme-li chránit svoji kulturu, chceme-li chránit svoje zvyky, nechceme-li sundávat kříže ze stěn, pokud je tam vůbec máme, zakazovat vepřové a podobně, pak bychom měli najít odvahu k obraně suverénního státu, který se jmenuje Česká republika,“ konstatoval prezident Miloš Zeman.

Dělejme vše pro to, abychom chránili naši kulturu a naše hodnoty

ParlamentníListy.cz se dotázaly politiků, co si o slovech prezidenta Zemana na adresu imigrantů a islámu myslí. Velká část politiků, kteří odpověděli, se Zemanem souhlasí.

Premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka, ministr financí a předseda ANO Andrej Babiš ani předseda KDU-ČSL a vicepremiér Pavel Bělobrádek na dotaz redakce nereagovali.

„Odpovím krátce. Ano, KSČM bude dál bojovat za udržení státní suverenity a zejména české národní identity, která je širší, ale o to podstatnější pro udržení naší státnosti a budoucnosti jako národa v globalizovaném světě,“ odpověděl ParlamentnímListům.cz předseda KSČM a místopředseda Poslanecké sněmovny Vojtěch Filip.

„To, že multikulturalismus nefunguje, již nerozporuje takřka nikdo. Islámskou Evropu nechci, dělejme vše pro to, abychom chránili naši kulturu a naše hodnoty. Pokud to v Bruselu nechápou, je potřeba to dělat z pozice národních států. Problémem však není islám, ale jeho radikální odnože, jejichž cílem je podmanění jiných kultur. Radikální islamismus je velkým nepřítelem svobody, proti němuž se ODS bude vždy vymezovat,“ odpověděl předseda ODS a poslanec Petr Fiala.

„Kecy. Já bych panu prezidentovi doporučil, aby se podíval do jižních Španěl, podíval se do Cordóby a tak dále a přesvědčil se o slučitelnosti Evropy a muslimské kultury. Ta ghetta, která byla bohužel vytvořena ve Francii a jinde, nevznikla tak, že by si je sami přistěhovalci vytvořili, nýbrž většinová populace – podobně jako my naše Romy – je tam vytlačila. My jsme původně také neměli romská ghetta, ale vytlačili jsme je z těch míst, kde investoři či město viděli možnost na těch barácích vydělávat. A pak se diví výsledku. To se stalo ve Francii taky. Myslíte si, že oni dobrovolně rádi zůstávají na poněkud zoufalých předměstích? To ne, že? Majoritní populace je tam vytlačila, nikoli že oni by vytvořili ghetta,“ řekl redakci předseda TOP 09 a poslanec Karel Schwarzenberg.

Válečný uprchlík má požádat o azyl v první bezpečné zemi

„Jsou to pravidla Schengenu. Jenže situace je teď složitější, než kdy kdo předvídal. Teď musíme hledat celoevropské řešení, kterému se ale podřídí i Německo, ne že ho bude diktovat. A prezident Zeman se sice může tvářit, že nikam nepatříme a vše si budeme určovat sami, ale ztrácí smysl pro realitu. Nebo jen říká to, o čem si myslí, že jeho voliči chtějí slyšet,“ uvedl místopředseda Poslanecké sněmovny a úřadující předseda STAN Petr Gazdík.

„Souhlasím s panem prezidentem, a to hlavně z toho důvodu, že to vím z praxe a vlastní zkušenosti,“ uvedl místopředseda poslaneckého klubu ANO Bronislav Schwarz.

„Souhlasím s názorem, že řada zemí a zejména nelegální migranti porušují dublinské dohody a schengenské smlouvy. Nemohu ovšem souhlasit s paušalizací pana prezidenta vůči všem islámským imigrantům či co se týká jejich neasimilace. Naopak se ukazuje, a to i v historických souvislostech, že problémy nastávají s jedinci druhé a třetí generace. A to především proto, že se dostali do sociální pasti, mezi nimi je vysoké procento nezaměstnaných a z tohoto pohledu viní západní společnost. Pak se nelze divit radikalismu či dokonce příklonu k teroristickým organizacím. Problém neřešení sociálních problémů má za následek obecně radikalizaci společnosti, růst xenofobních a nacionalistických nálad i vzrůst popularity nedemokratických stran a hnutí. Zužovat problémy pouze na islám je nejen krátkozraké, ale i nebezpečné a zejména chybné,“ domnívá se místopředseda poslaneckého klubu ČSSD Antonín Seďa.

„K tomu není prakticky co dodat ani rozporovat, to jsou zkrátka jasná holá fakta, která jsou navíc snadno ověřitelná na zkušenostech z mnoha západních zemí. Tady nejde o žádnou xenofobii, tedy strach z neznámého, tady jde o strach z velmi dobře známého. Denně jsme konfrontováni z médií s nejradikálnějšími formami Islámu. A vyznavačům těchto ideologií musí být razantně zamezen vstup na Evropskou půdu, protože podle ní budou jednat kdekoliv na světě. Taktéž naprosto souhlasím, že válečný uprchlík má požádat o azyl v první bezpečné zemi, kde válečný konflikt nehrozí a ne si vybírat jak z katalogu, která země je pro něj z ekonomického hlediska nejvýhodnější.  Je naší povinností bránit naše hodnoty, kulturu i naši zemi,“ uvedl předseda poslaneckého klubu Úsvitu Marek Černoch.

Svoboda a demokracie nejdou dohromady s islámem

„Už léta opakuji to stejné, že svoboda a demokracie nejdou dohromady s islámem, a je smutné, že nad slunce zřejmá fakta stále mnoho lidí – a hlavně politiků – nechce vnímat. Na druhou stranu přece jen pod tíhou těchto faktů těch zaslepených ubývá. Rada Evropy označila nově českého prezidenta a mě za dva největší islamofoby. Já bych jejich tvrzení lehce upravil – ano, bojíme se bojovného islámu v Evropě a hlavně v naší zemi. Nikomu z nás nevadí islám v islámských zemích – ve svých zemích ať muslimové pokojně žijí podle svých tradic a zákonů, ale ať svým chováním neobtěžují nemuslimské okolí. Jediné, co nechci, je, aby tyto zákony vyváželi k nám,“ podotkl předák SPD a poslanec Tomio Okamura.

„Pan prezident má naprostou pravdu a jeho železná logika přesně postihuje objektivní realitu. Já bych jenom doplnil něco málo z evropských předpisů.  Azyl je i byl určen vždy pro individuální posouzení jednotlivého žadatele, a to z důvodů politických, náboženských a dalších podobných. Nikdy nebyl určen ani dle ženevských konvencí k hromadnému účelu. Podle ženevských konvencí  je pro válečné uprchlíky určen jako dočasné útočiště! Jestliže všichni včetně Angely Merkelové to vysvětlují jinak, pak musím konstatovat, že to je záměrná mystifikace a dokonce si dovolím tvrdit, že  pojem azyl je vysvětlován v rozporu se stávající evropskou legislativou,“ uvedl předseda SPO a senátor Jan Veleba.

„Otázka je spíše o tom, proč bychom měli přijímat ekonomické migranty, kteří se vydávají za uprchlíky. EU by měla hájit demokracii a křesťanské kořeny. To bohužel řada států nedělá a to se podepisuje i na volebních výsledcích,“ říká europoslanec KDU-ČSL Tomáš Zdechovský.

Smrtelné nebezpečí. Suverenitu našeho státu je třeba hájit hlavně před Bruselem samotným

„Do posledního písmene souhlasím! Od počátku tvrdím, že takový příliv islamistů do Evropy je pro její kulturu, náboženství a obecně zřízení smrtelným nebezpečím – spíše skutečností, pokud velmi rychle přísun dalších nezastavíme. Jak je možné,že EU nereaguje na neschopnost Itálie a Řecka ochránit vnější hranice schengenského prostoru?! Ostatně opět připomenu můj otevřený dopis ministru Chovancovi s žádostí, abychom si chránili své hranice, nedokáží-li to ti, pro které to je povinností. Mám pocit, že vedení EU v čele s kancléřkou Merkelovou se zbláznilo a urychleně by se pro ně měla hledat místa v zařízeních pro duševně choré. Už zase slyším útoky na našeho pana prezidenta, jakým je xenofobem, rasistou a podobně. Není! Je jedním z mála realisticky uvažujících politiků, jedním z mála, kdo dokáže věci nazvat pravým jménem tak, jak to udělal i nyní. Evropa s islámem bojuje už přes tisíc let; a ten se od počátku šířil násilím a hlásal násilí. Jak se chovají někteří kolaboranti, to je hnus,“ uvedl senátor Jaroslav Doubrava

„Vzhledem k tomu, že náš pan prezident patří k horlivým zastáncům EU, jsou některé jeho úvahy v tomto úhlu pohledu až překvapivé. Obávám se totiž, že suverenitu našeho státu je třeba hájit hlavně před Bruselem samotným. A tím mimo jiné opět před německou kancléřkou a jejími poskoky. Svým způsobem EU vlastně ničí samu sebe. Tím mám čím dál více pocit, jak my, prostí Evropané, tak ti opravdu obyčejní migranti jsou vlastně toliko pěšci na šachovnici jistých velkých hráčů v pozadí. Netvrdím, že zrovna geniálních. A už vůbec ne hrajících fair play. Tím spíše to neznamená, že by nezvládli mnohé pěšáky hravě obětovat. Opak je pravdou, bohužel. Vidět tak za tím jakýsi střet kultur jako ve středověku, je proto velmi zjednodušené. I když toho času populární,“ říká poslanec ČSSD Jiří Koskuba.

„Asi bych nebyl tak militantní, ale v něčem s panem prezidentem souhlasím. Jen připomínám své vystoupení ve Sněmovně v březnu, kdy jsem neúspěšně prosazoval pomoc blízkovýchodním křesťanům. Islám skutečně testuje evropskou kulturu, která je postavena na křesťanství a judaismu. Multi-kulti nefunguje. To je dnes jasné. Pokud sem někdo přichází usadit se, měl by přijmout naše hodnoty. To by měla být striktní podmínka. Jinak bychom jim měli pomoci, ale žít by měli tam, kde bude jejich hodnotové prostředí. Jinak skutečně může dojít k náboženským a etnickým konfliktům,“ varuje místopředseda poslaneckého klubu TOP 09 František Laudát.

Riziko konfliktu kultur bohužel neklesá s dalšími generacemi, naopak. Multikulturalismus je zlo

„S panem prezidentem souhlasím. Zkušenosti z Británie a Francie ukazují, že nestačí tolerance z jedné strany. Nestačí vřele přijímat, ale musí se najít ochota akceptovat pravidla soužití a dané země i ze strany těch, kteří přicházejí. A to se bohužel často neděje. Riziko konfliktu kultur bohužel neklesá s dalšími generacemi. Naopak ty se mnohdy ještě více radikalizují. Je třeba odmítnout pokusy o sociální inženýrství ze strany některých západních politiků. Snaha přerozdělit do zemí EU už i ty, kteří ani nepřekročili hranice EU a nacházejí se ve třetích zemích je nejen nerozumná, ale především pro Evropu obrovsky riziková,“ varuje poslanec ČSSD Jeroným Tejc.

„Co se týká dnešního islámu, pan prezident má naprostou pravdu. Oni v mnoha případech nerespektují naše zvyky, kulturu, často ani zákony. Nelegální imigranti samozřejmě porušují zákon,“ říká místopředseda Zahraničního výboru sněmovny Pavel Šrámek.

„Domnívám se, že na tomto až poměrně radikálním tvrzení je přesto hodně pravdy. Aplikace multikulturalismu přinesla a přináší všem zainteresovaným zemím více zla a utrpení než užitku. Hlavní evropští protagonisté tohoto již odumírajícího přístupu (Francie a Velká Británie) by mohli vyprávět. Ostatně ani sami asimilovaní cizinci nejsou většinou s nabízenými životními podmínkami spokojeni, což se mnohdy projevilo v nárůstu konfliktů, ale i počtu ghett a sociálně vyloučených lokalit, tedy přesně v opaku toho, co bylo primárně zamýšleno. Ekonomická migrace je z mnoha racionální důvodů nepřípustná a každý stát by se měl před ní chránit, v extrémním případě i uzavřením a kontrolou svých hranic. Ohrožení a ztráta vlastních kulturních vzorců je tím nejhorším, čeho by se nám mohlo dostat, a měli bychom to takto i chápat. Důsledky tohoto umělého a nepřirozeného roubování bývají pro přijímané i přijímající entity někdy až fatální,“ varuje poslanec KSČM Jiří Valenta.

Prezidentovi dají nakonec za pravdu i němečtí politici. Deportovat zpět, odkud přišli

„Domnívám se, že našemu prezidentovi dají nakonec za pravdu i němečtí politici. Bude to už brzy a Angela Merkelová v té době už nebude kancléřkou,“ reagoval europoslanec ČSSD Jan Keller.

„Plně souhlasím s výroky pana prezidenta s dodatkem okamžitého deportu zpět do zemí, odkud přišli,“ říká senátor Jozef Regec.

Jozef Regec

  • PRO
  • Strana PRO Jihomoravský kraj
  • zastupitel městyse

„Pan prezident se v myšlence o neslučitelnosti kultur vzácně shoduje s extremisty ISIS,“ reagoval europoslanec TOP 09 Jaromír Štětina.

„Plný souhlas,“ reagoval stručně na Zemanova slova poslanec ANO Pavel Plzák.

„To jsou věci, které jsou tak samozřejmé, že by vlastně mělo být zbytečné je říkat. Jenže není a je evidentně třeba to říkat stále a nahlas. Pan prezident v podstatě řekl to, co Úsvit říká dlouhodobě,“ reagoval poslanec Úsvitu Martin Lank.

„S islámem má velká část Evropy i historické negativní zkušenosti. Proto by měla být před masivní imigrací na pozoru. Něco jiného je pomáhat těm, kteří to opravdu potřebují, a něco jiného je to, co se dnes děje. A jsem přesvědčen, že je to cílené a řízené. Vypadá to tak, že se jedná o strategický záměr USA rozvrátit Evropu. Prezident má jako obvykle pravdu a souhlasím s ním,“ říká poslanec KSČM Vojtěch Adam.

„Slova nestačí. Zatím jsem nezaznamenal, že by kromě kritiky imigrace udělal prezident něco konkrétního, například silněji nutil českou vládu, aby sem imigranty nepouštěla,“ říká poslanec ODS Petr Bendl.

Protestovat proti tomu, jak Německo vnucuje své názory zbytku Evropy

„Pan Zeman by měl u neslučitelnosti s kulturou začít především u sebe a svého porušování zákonů České republiky i slibu dbát jich, který při přebírání úřadu prezidenta republiky skládal – namátkou (ne)jmenování profesorů, ponechávání lidí s odmítnutou bezpečnostní prověrkou v klíčovém místě kanceláře prezidenta či ignorování zákonných požadavků ze služebního zákona. Svou kulturu si bohužel ničíme sami například tolerancí k trýznění dětí nuceným pobytem v zařízeních připomínajících vězení či ponižováním rodičů před zraky jejich dětí – tedy konáním, které prezident Zeman obhajuje,“ míní poslanec ANO Jiří Zlatuška.

„Myslím, že je zbytečné, jak prezident Zeman neustále zdůrazňuje problematičnost islámu. Je to jen populistické nadbíhání obavám veřejnosti. To neznamená, že neexistuje problém soužití s lidmi, kteří přicházejí z jiných kultur. Pravdou je i to, že uprchlíci mají žádat o azyl v první bezpečné zemi, do které vstoupí. Prezident ovšem místo strašení islámem by měl požadovat po Evropské unii, aby zajistila lepší podmínky v uprchlických táborech sousedících s místy konfliktu, nyní zejména Sýrie. Požadovat po jižních státech důkladnější hlídání hranic. Protestovat proti tomu, jak Německo vnucuje své názory zbytku Evropy. Jenže to by mohlo některé mocné v Evropě naštvat, zatímco mluvit o islámu je pohodlné získávání podpory veřejnosti a naštve jen pražskou kavárnu,“ myslí si europoslankyně KSČM Kateřina Konečná.

„Množství, které přichází, je nezvládnutelné. O tom není pochyb. Není to otázka náboženství, i když islám je opravdu problém,“ reagoval poslanec ČSSD Stanislav Huml.

„S panem prezidentem naprosto souhlasím. Myslím si, že si ekonomičtí migranti pletou azylovou politiku EU s cestovní kanceláří, kdy si vybírají destinaci podle své chuti, sociálních dávek a příznivého podnebí,“ říká senátor ODS Jaroslav Zeman.

„Pan prezident má pravdu v tom, že jsme povinni chránit naši identitu, celistvost a nedotknutelnost našich hranic. Toto mimo jiné prostřednictvím platných zákonů. Při jejich aplikaci na takzvané uprchlíky se začínají ukazovat jejich pravé záměry a nechuť se přizpůsobit našemu prostředí. Takové budoucí občany zde nechceme,“ říká poslanec ANO Vlastimil Vozka.

Novináři vám lžou

Prezident Zeman se vyjádřil i k dalším věcem.  „Pane prezidente, mám obavy z další války, kterou bych nerada zažila,“ zaznělo vyjádření z publika. „Válka už probíhá s Islámským státem. Probíhá sice daleko od našich hranic, ale teď přichází migrační vlna; a jsou lidé, kteří vás uklidňují a říkají: ‚K nám se to nedostane.‘ Tito lidé vám lžou, ať jsou to novináři nebo kdokoli jiný,“ reagoval prezident a uvedl příklad zvyšování počtu migrantů v Chorvatsku.

„Až mezi Německem a Rakouskem budou uzavřeny hranice, začnou migranti proudit přes naše území. Německo, kam směřují, je bude vracet a my je budeme muset podle zákona ubytovávat až 580 dní v takzvaných detenčních zařízeních, což bude představovat náklady,“ pokračoval prezident. „Můj plán je odlišný. Pošleme armádu na hranice, vracejme tyto lidi z hranic a nepouštějme je do vnitrozemí,“ doplnil také k problematice uprchlické krize prezident Zeman.

„Doporučuji, abychom se stejně jako Slovensko obrátili se stížností na evropský soud, protože Evropská komise podle mého názoru zasahuje do práv národních států,“ uvedl k problematice také Zeman, který zmínil, že by mu vůbec nevadilo, kdyby k nám migrovali Ukrajinci. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…