Drsně a natvrdo: Odmítnout kvóty a uprchlíky nepřijímat, řekl nám Andrej Babiš

16.11.2015 10:00

Polsko dalo v sobotu ústy svého ministra pro evropské záležitosti Konrada Szymańského najevo, že po pařížských útocích nevidí politickou možnost, jak splnit rozhodnutí Evropské unie o rozdělení uprchlíků podle kvót. Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker řekl, že by země EU neměly v reakci na útoky v Paříži odmítat uprchlíky a dle něj se nemá měnit přístup EU k migrační krizi. Podle Andreje Babiš máme následovat příkladu Polska.

Drsně a natvrdo: Odmítnout kvóty a uprchlíky nepřijímat, řekl nám Andrej Babiš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

„Polsko si musí zachovat úplnou kontrolu nad svými hranicemi, nad azylovou a migrační politikou,“ napsal ministr Szymańsky na serveru Polityce.pl. „Chtěl bych vyzvat ty v Evropě, kdo se snaží měnit přijatou migrační agendu, aby ji brali vážně a nepodléhali zjednodušeným reakcím, které se mi nelíbí,“ řekl Juncker.

ParlamentníListy.cz se dotázaly politiků, co si o tom myslí a zda by se Česká republika měla zachovat dle příkladu Polska, nebo se řídit tím, co řekl předseda Evropské komise Juncker. Andrej Babiš se vyjádřil jasně.

„Měli bychom následovat Polsko. Juncker v řešení migrační krize totálně selhal, jeho nápad s kvótami je nesmysl,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

Vyjádření dalších politiků připravujeme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…