Dusno ve sněmovně: Babišově političce připomněli její minulost

18.02.2014 14:17

Poslanec Adolf Beznoska z ODS při debatě o důvěře vládě zaútočil na místopředsedkyni sněmovny Jaroslavu Jermanovou (ANO). A vyčetl jí, že kdysi byla členkou ODS, zatímco nyní hájí barvy koalice ČSSD, ANO a KDU-ČSL.

Dusno ve sněmovně: Babišově političce připomněli její minulost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředsedové sněmovny Gazdík, Jermanová a Filip

Místopředsedkyně sněmovny Jaroslava Jermanová (ANO) zkritizovala v projevu k důvěře vládě principiální dělení na opozici a vládu a to, jak lidé mění názory podle toho, na které straně spektra se právě nacházejí.

„Důvěra vládě vždy probíhá podle stejného scénáře. Jako mávnutím proutku se ale tady vždy vše změní a z obránců se stanou kritici,“ řekla.

Jenže toho využil Adolf Beznoska z ODS, který jí připomněl, že dříve byla léta starostkou i krajskou zastupitelkou za ODS.

„To, co tady paní místopředsedkyně předvedla dnes, je neuvěřitelný názorový obrat,“ uvedl. Jermanová se ale na jeho poznámku ohradila a řekla, že takové argumenty na dnešní jednání nepatří.

„Já jsem se starostkou stala jako nezávislá a své členství v ODS jsem nikdy netajila. Jsem velmi ráda, že už v řadách ODS nejsem. Projevy mých předřečníků mě v tom jen přesvědčily,“ dodala.

Gazdík: Kde na to vláda vezme peníze?

Šéf hnutí Starostové a nezávislí a místopředseda sněmovny Petr Gazdík po této slovní výměně vyjádřil po svém nedůvěru vládě. Podle něj nebude totiž schopná plnit své plány tak, jak stojí v prohlášení.

„Více peněz učitelům a lékařům, podpora zaměstnanosti, absolventů, podpora bohulibých aktivit, to by si přáli všichni. Jako politik se ovšem pouze s tímto nemůžu spokojit a musím vznášet kritické otázky, na které v dokumentu nenacházím odpovědi," poznamenal Gazdík.

Vláda chce prý zavést povinnou docházku do mateřských škol u předškolního dítěte. To ovšem podle Gazdíka bude mimořádně nákladné a není prý vůbec jasné, odkud kabinet tyto peníze sežene. Jedinou možností tak bude údajně zvýšení rozpočtového deficitu nebo zvýšení daní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…