Exposlanci se už na vstupní karty do budov komory nedostanou

21.09.2013 11:21

Bývalí poslanci se už na své vstupní karty do sněmovních budov v centru Prahy nedostanou. Jejich platnost skončila v polovině týdne. Exposlanci by už od stejného termínu ani neměli parkovat na vyhrazených parkovištích u sněmovny. Poslanecké průkazy podle informací ze sněmovního tiskového odboru už vrátili všichni bývalí členové dolní komory.

Exposlanci se už na vstupní karty do budov komory nedostanou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sněmovna skončila zasedání, vlajka jde dolu

Na vypořádání různých záležitostí se sněmovní kanceláří dostali bývalí poslanci vesměs tři týdny od rozpuštění sněmovny koncem srpna. Termín skončil středou. Na odevzdání poslaneckých průkazů měli exposlanci pět dnů; kdo chtěl, mohl si jej po znehodnocení nechat na památku.

Parkovací karty byly sice platné jen s poslaneckým průkazem a pouze do konce mandátu, bývalí zákonodárci na ně ale mohli ještě do středy parkovat u sněmovních budov ve Sněmovní a Nerudově ulici, ve dvoře a v podzemních garážích.

Museli vystěhovat kanceláře

Parkování na bezplatných místech u sněmovny mohli exposlanci využívat ještě tři týdny kvůli tomu, aby mohli vystěhovat kanceláře v dolní komoře. Ti, kteří znovu kandidují, si v nich mohli věci ponechat; k nim se však nedostanou, protože kanceláře byly zapečetěny. Obdobný postup zvolila sněmovní kancelář u bytů v ubytovnách v Nerudově a v Rumunské ulici. Kandidáti z řad exposlanců, kteří by byty chtěli užívat až do voleb, budou muset hradit podle tiskového odboru nájemné.

Ve sněmovních garážích už stojí všechna vozidla, na jejich užívání měli nárok funkcionáři dolní komory. Vrátit je museli už začátkem září, automobily budou sloužit i v dalším volebním období.

Nejpozději ve středu měli exposlanci odevzdat zapůjčenou výpočetní techniku. Ponechat si ji ale mohou ti, kteří v říjnových volbách opět kandidují. Pokud by nebyli zvoleni, na odevzdání budou mít pět dní od vyhlášení výsledků voleb. Notebooky nakoupené v roce 2010 a letos budou používat i nově zvolení poslanci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…