Hamáček kritizoval Babišův návrh na zrušení superhrubé mzdy: Zanechá problémy. Tento krok směřuje k rumunským daním

19.11.2020 21:56

Vicepremiér Jan Hamáček dnes ve Sněmovně kritizoval návrh premiéra Andreje Babiše na zrušení superhrubé mzdy. Výsledkem Babišova návrhu podle něj bude, že si stát bude muset půjčit o 90 miliard korun ročně víc kvůli tomu, že mu budou chybět příjmy. Zdůraznil, že Babišův návrh není omezen na dva roky, ale je časově neomezený.

Hamáček kritizoval Babišův návrh na zrušení superhrubé mzdy: Zanechá problémy. Tento krok směřuje k rumunským daním
Foto: repro Facebook
Popisek: Předseda ČSSD Jan Hamáček

Předseda ČSSD naopak před poslanci vyzdvihoval svůj návrh, který počítá s jinými sazbami. Navrhuje dolní sazbu 19 procent a horní sazbu 23 procent. Premiér počítá se zavedením zdanění hrubé mzdy sazbou 15 procent a pro lidi s platem zhruba nad 140 000 korun měsíčně se sazbou 23 procent.

Ministryně Schillerová se Babišova návrhu zastávala a ve své reakci uvedla, že Hamáčkem navržené snížení daní, které představuje asi 1,5 bodu, nepokryje občanům ani inflaci.

Poslanci, kteří budou pro Babišův návrh hlasovat, pomůžou vysokopříjmovým lidem a pomůžou bankám, u nichž si tito lidé tyto peníze uloží a banky je pak budou využívat, řekl Hamáček. „Nemůžeme mít německé zdravotnictví za rumunské daně. Tento krok směřuje k tomu, že ty daně budou rumunské,“ prohlásil Hamáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

21:00 V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

Ratifikační proces Istanbulské úmluvy nedávno zarazili senátoři, když tento mezinárodní dokument odm…