Hašek vyzval Kubiceho k rezignaci, pokud budou tisíce hasičů bez práce

09.03.2012 16:10

Sociální demokracie podle svého místopředsedy a šéfa Asociace krajů Michala Haška odmítá vládou chystané restrikce hasičského sboru a policie. Vedlo by to do tří let k odchodu až 3000 hasičů a až 10.000 policistů. ČSSD proto bude chtít od vlády slyšet, jak bude systém příští dva roky fungovat. Nedokáže-li ministr Jan Kubice fungující systém obhájit, měl by sám rezignovat, řekl Hašek na páteční tiskové konferenci. Restrikce kritizují také komunisté.

Hašek vyzval Kubiceho k rezignaci, pokud budou tisíce hasičů bez práce
Foto: Hans Štembera
Popisek: První místopředseda ČSSD Michal Hašek

Hašek reagoval na informace deníku Právo, podle nichž by mohly skončit až dvě třetiny hasičských stanic. Dodal ale, že se Kubiceho "koktejl" týká i policie. Změny by podle něj vedly ke zrušení 230 stanic profesionálních hasičů a 130 policejních služeben, což by podle něj znamenalo destrukci bezpečnostního systému.

Dobrovolní hasiči jsou přes den v práci, kdo bude hasit?

Hašek nepovažuje za řešení náhradu profesionálních hasičů hasiči dobrovolnými, protože ti jsou během dne v zaměstnání. Stejně tak podle něj nemůže republikovou policii suplovat policie městská. Podle Haška a komunistického stínového ministra vnitra Zdeňka Maršíčka by byly ohroženy životy a majetky občanů.

KSČM bude podle Maršíčka chtít jednat o této hrozbě ve sněmovním výboru pro bezpečnost. Do financování hasičského sboru by komunisté chtěli zapojit pojišťovny, využít prostředky na zahraniční vojenské mise, peníze ušetřit redukcí řídícího aparátu, odchodu hasičů bránit zvyšováním sociálních jistot a prevencí snižovat počty požárů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…