Kalousek je sprostý lhář, říká PL Andrej Babiš. Přestřelka po vyjádření umělců pokračuje

11.04.2016 13:14

Přestřelka kolem předávání hudebních cen Anděl pokračuje. Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek obvinil na Twitteru ministra financí a předsedu hnutí ANO Andreje Babiše, že se ve Francii „radí s Rusáky“. Babiš to popřel a Kalouska označil ve vyjádření pro ParlamentníListy.cz za notorického lháře. Jako důkaz poslal stenozáznam z Poslanecké sněmovny ze 4. listopadu 2014.

Kalousek je sprostý lhář, říká PL Andrej Babiš. Přestřelka po vyjádření umělců pokračuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek dopisuje vzkaz na vzorový doklad Andreje Babiše

Anketa

Myslíte si, že Češi jsou rasisté a xenofobové?

9%
91%
hlasovalo: 9082 lidí

„Byl bych rád, kdyby nás vláda netahala na východ. Ať už je to pan Babiš, Klaus, nebo dokonce soudruh Zeman,“ prohlásil Koller v sobotu na slavnostním předávání hudebních cen Anděl.

Esemeska Kollerovi

Babiš hudebníkovi v esemesce vzkázal, že na východ neinklinuje, což podložil tím, že tam nepodniká. „Asi jste si mě spletl s Kellnerem, pro kterého zpíváte na večírcích a pro kterého jsou Rusko a Čína hlavní trhy,“ uvedl šéf hnutí ANO.  

„Mimochodem, do Ruska nejezdím, ani se s Rusáky nepotkávám. Minulý rok jsem byl v Bílém domě, v Pentagonu a u Michaela Bloomberga. Tak buďte tak hodnej a neříkejte nesmysly a korigujte svá slova. S Číňany a Rusáky kámoší váš sponzor Kellner, já určitě ne!“ tvrdě zaútočil Babiš na svého kritika.

Dobrý den, tady máte jasný důkaz, jak Kalousek lže…

Názorového střetu si povšiml předseda TOP 09 Miroslav Kalousek, který si nenechal ujít příležitost se k němu vyjádřit. „Babiš napsal Kollerovi SMS, že se s Rusáky do Ruska radit nejezdí. Má pravdu. Radí se s nimi ve Francii. Žijeme holt v globálním světě…,“ vyvěsil na svém twitterovém účtu.

Anketa

Podporujete Andreje Babiše?

60%
40%
hlasovalo: 31165 lidí

Na to teď v odpovědi pro ParlamentníListy.cz reagoval Andrej Babiš. „Dobrý den, tady máte jasný důkaz, jak Kalousek lže. Já se s Rusama nestýkam nikde, ani v ČR, ani ve Francii, ani nikde. Kalousek je notorický lhář, když lhal, že jsem měl být ve Francii – a byl jsem na konferenci ministrů financí z celého světa v Berlíně. Je to notorický sprostý lhář a moje informace se dají dohledat a dokázat,“ napsal ParlamentnímListům.cz Babiš. A jako důkaz poslal stenozáznam z Poslanecké sněmovny ze 4. listopadu 2014.

Stenozáznam…

Kalousek tehdy kritizoval mimořádnou schůzi Poslanecké sněmovny s tím, že tvrdil, že Babiš se setkal se „svými kamarády na Riviéře“.  

„Ale aby kvůli jednomu z nás – je nás tu 200 – aby kvůli jednomu z nás těch 199 se muselo podřídit a na základě blahosklonného schválení dalších dvou lídrů vládní koalice Sobotky a Bělobrádka jsme se všichni museli sejít na tu mimořádnou schůzi, protože ten jeden má tu dovolenou, to se tady ještě nestalo. Prostě já jsem na vás neměl čas. Já jsem měl předložit asi 9 návrhů zákonů, které pokládá vláda České republiky za důležité, měl jsem je předložit vám jako suverénu České republiky, jako Poslanecké sněmovně, ale já jsem opravdu neměl čas, já jsem se musel jet na riviéru poradit se svými kamarády z Petrohradu. Víte, my už se dneska nescházíme v Petrohradu, to je zastara, my už se dneska scházíme na Riviéře. A protože jsem se s nimi minulý týden musel sejít na Riviéře, tak jsem neměl čas na vás jako na Poslaneckou sněmovnu, a proto je teď svolána mimořádná schůze. Je to neuvěřitelná arogance oligarchické moci. Já proti ní protestuji jménem klubu TOP 09, a proto nebudeme hlasovat pro program této mimořádné schůze,“ řekl dle stenozáznamu tehdy Kalousek.

„Nevím, kde pan Kalousek zjistil, že jsem byl na Riviéře. Já jsem na žádné Riviéře nebyl. Já jsem byl dva dny v Berlíně, kde jsem podepisoval za Českou republiku na Globálním fóru pro transparentnost dohodu o výměně informací bankovních institucí. Bylo tam 90 ministrů financí a na žádné riviéře jsem nebyl. Takže nevím, kde na to chodíte,“ odpověděl Babiš 4. listopadu 2014 Kalouskovi na schůzi.

A Babiš dál pokračoval: „28. října, minulý týden, jsem byl v Berlíně. Mám fotku, na které jsem vyfocený s generálním ředitelem OECD Gurriou, ministrem financí Německa, Francie, Itálie – a dalších 90 ministrů tam bylo! A podepsal jsem smlouvu. Tak já nevím, o čem mluví stále pan Kalousek. Nikde jsem nebyl se žádnými přáteli. Dokonce jsem se potkal s paní poslankyní Grässle v rámci mé dvoudenní návštěvy v Berlíně. Podepsal jsem smlouvu, pane poslanče Kalousku, o transparentním finančním účtu. Takže vám taky doporučuji, pokud máte nějaký účet v Rakousku (smích některých poslanců), abyste přesunul vaše peníze, protože... od roku 2017 ... Česká republika se přihlásila k tomu, že bude sdělovat všechny účty českých občanů u 53 zemí Evropské unii! Od roku 2018 taky Monako, Švýcarsko a Rakousko. Takže jsem reprezentoval Českou republiku a nikde jsem nebyl se žádnými přáteli. Takže snad jsem to řekl srozumitelně.“

Co zaznělo na Andělu

Zpěváci Lenka Dusilová i David Koller v sobotním přímém televizním přenosu kritizovali hlavu státu. Negativní hodnocení zaznělo i na adresu bývalého prezidenta Václava Klause a ministra financí Andreje Babiše. 

David Koller prohlásil, že politici by neměli tahat naši zemi na Východ, jak to podle něj dělá „Babiš, Klaus, ale i soudruh Zeman. „Já bych byl rád, kdyby se naše vláda o nás postarala a netahala nás na Východ za těma lidma, který to evidentně dělají, je to pan Babiš nebo pan Klaus, nebo dokonce soudruh Zeman,” prohlásil zpěvák roku. Lenka Dusilová zase prohlásila prezidentovo chování za nedůstojné. „I naším jménem podlézá režimu popírajícímu svobodu a demokracii,“ řekla a své vyjádření doplnila výzvou veřejnosti, aby sdělila svůj názor, pokud s Milošem Zemanem nesouhlasí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…