Kalousek vyhrožuje, i když ví, že TOP 09 končí, udeřil rebel z ODS

29.10.2012 19:00

Poslanec ODS Jan Florián, který rebeluje proti zvyšovaní daní, se tvrdě ohradil proti tomu, že první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek řekl, že TOP 09 nebude ve vládě, jejímž premiérem by nebyl Petr Nečas.

Kalousek vyhrožuje, i když ví, že TOP 09 končí, udeřil rebel z ODS
Foto: Lukáš Petřík
Popisek: Poslanec ODS Jan Florián ve své kanceláři

Vyjádřil se i k postoji dalšího rebela Tomáše Úlehly, který minulý týden prohlásil, že kromě vyšší DPH je ochotný vládní daňový balíček podpořit.

„V podstatě s Tomášem Úlehlou do jisté míry souhlasím. Od začátku tvrdím, že musíme hledat úspory v mandatorních výdajích státu, že bychom občanům neměli zvyšovat daně. Zvyšování daní je v rozporu s programem ODS. Nechci, aby vláda padla a nechci, aby se v případě předčasných voleb dostali k moci komunisté. Stále opakuji, ze nejlepším řešením situace je dohoda v poslaneckém klubu ODS. Ponechal bych DPH v současné výši, nezvyšoval daně a v dalších bodech konsolidačního balíčku bych našel kompromis, abychom si všichni zachovali tvář a ODS mohla opět vystupovat jednotně jako lídr pravice,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz Florián.

Florián se ostře vymezil proti tomu, že ministr financí uvedl, že by TOP 09 nebyla ve vládě bez Petra Nečase. „Pevně doufám, že TOP 09 bude pokračovat ve vládě Petra Nečase, v žádné jiné vládě pokračovat nebude,“ prohlásil Kalousek. TOP 09 je podle něho rozhodnuta z koalice odejít, pokud by sněmovna bez koaliční dohody upravila vládní stabilizační balíček.

Kalousek jen blafuje, volby by znamenaly konec TOP 09

„Kdyby padla tato vláda, tak je pro nás naprosto vyloučené vytváření v této sněmovně jakýchkoli jiných koalic a za nejpoctivější politické řešení pokládáme předčasné volby,“ zdůraznil pro ParlamentníListy.cz Kalousek.

„Nejde mi o pád premiéra Nečase. O tom, jestli má pokračovat, rozhodne Kongres ODS, nikoli Miroslav Kalousek. Kalousek není naším superpředsedou a nemá nám co radit. My mu taky neradíme, koho má TOP 09 nominovat do vlády. Sami mají spoustu svých korupčních problému s panem Drábkem a Šiškou. Teď se snaží jen celou situaci ultimativně vyhrocovat. Obratný stratég a manipulátor Kalousek vyhrožuje odchodem z vlády a předčasnými volbami, přitom všichni vědí, ze TOP 09 předčasné volby nechce. Byl by to konec této strany. Miroslav Kalousek moc dobře chápe, že jeho strana by se při sněmovních volbách ani do sněmovny nedostala a předběhla by je KDU-ČSL,“ řekl ParlamentnímListům.cz Florián.

Ať jsou oficiální prohlášení o předčasných volbách jiná a o předčasných volbách hovořil i Petr Nečas, v kuloárech se všichni shodují, že pro předčasné volby by se nenašlo 120 poslanců. V případě pádu vlády Petra Nečase se spíše uvažuje o tom, že by současná koalice, případně nějakým způsobem obměněná, mohla pokračovat s novým premiérem z ODS.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…