Kníže se má sejít s Kubou. Možná přinesou zvrat ve vyjednávání

19.06.2013 15:25

Ministr zahraničí a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg se sejde s úřadujícím předsedou ODS a ministrem průmyslu a obchodu Martinem Kubou. Informuje o tom server Lidovky.cz, že je Kuba možná o krok blíž k premiérskému křeslu. Až dosud se přitom zdálo, že strana Karla Schwarzenberga Kubu jako premiéra odmítá kvůli jeho údajným vazbám na kmotra Pavla Dlouhého (ODS).

Kníže se má sejít s Kubou. Možná přinesou zvrat ve vyjednávání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg a Vlastimil Picek

"Pokud vím, pan předseda Schwarzenberg se dnes sejde s panem ministrem Kubou," prozradil serveru předseda poslaneckého klubu TOP 09 a Starostů Petr Gazdík, jenž zároveň připouští, že na neformálních jednáních padají různá jména možného příštího premiéra.

Po jednání lídrů obou stran by tak mohlo být jasněji právě v tom, kdo předstoupí před prezidenta Miloše Zemana se žádostí o jmenování obměněné vlády. Zda to bude Kuba, však není vůbec jisté, neboť se zdá, že nemá stoprocentní podporu ve vlastní straně. Někteří politici ODS preferují např. ministra dopravy Zbyňka Stanjuru (ODS).

reklama

autor: mp

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

21:00 V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

Ratifikační proces Istanbulské úmluvy nedávno zarazili senátoři, když tento mezinárodní dokument odm…