Komisi řekli poslanci ano. Jsou známí i její členové

13.12.2011 17:20

Poslanci kromě toho, že ustavili novou stálou komisi pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS), zvolili i členy branného výboru, bezpečnostního výboru a organizačního výboru. Změněno je i složení dalších sněmovních orgánů.

Komisi řekli poslanci ano. Jsou známí i její členové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Český státní znak

V sedmičlenné komisi, jejímž úkolem bude parlamentní kontrola inspekce bezpečnostních sborů, budou Zuzka Bebarová-Rujbrová (KSČM), František Bublan, Václav Klučka (oba ČSSD), Daniel Korte (TOP 09 a Starostové), Jaroslav Krupka, Pavel Staněk (oba ODS) a Radek John (VV).

Dolní komora dnes provedla i některé změny v dalších výborech. Ve výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj vystřídal Jan Šulc Jana Bureše (oba ODS). Do hospodářského, petičního a kontrolního výboru a také do stálé delegace do Meziparlamentní unie zamířil Ivan Fuksa (ODS). Exministr zemědělství vystřídal svého nástupce na ministerstvu Petra Bendla (ODS), v delegaci pak nahradil ministra životního prostředí Tomáše Chalupu (ODS). Organizační výbor bude mít 18 členů v čele s předsedkyní sněmovny Miroslavou Němcovou (ODS). 

Novým členem stálé komise pro kontrolu odposlechů se stal Jan Pajer, který vystřídal Janu Černochovou (oba ODS). Další změny ve výborech by měla sněmovna provést ve čtvrtek.

John proti Bublanovi?

Branný a bezpečnostní výbor dosud fungoval jako jeden orgán, o tom, že se rozdělí na dva, rozhodla sněmovna přes odpor opozice minulý týden. Dnes poslanci odhlasovali ale ustanovení těchto výborů, které budou mít pro 15 členech.
   

V čele bezpečnostního výboru by měl údajně stanout předseda Věcí veřejných Radek John, v čele branného Jan Vidím (ODS). Ale ČSSD dnes zmínila, že se proti oběma postaví protikandidáti – do bezpečnostního by tak měl kandidovat František Bublan. Ten vedl dosud spojený výbor, tedy výbor pro obranu a bezpečnost.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…