Komunista odhalil podraz na voliče. Týká se prý ČSSD a lidovců

26.12.2013 8:47

Komunistický poslanec Josef Šenfeld ze severu Čech nemá pocit, že by povolební vyjednávání byla nějak výrazně jiná než v minulých funkčních obdobích. Něčím ho ale štve KDU-ČSL, a zejména sociální demokraté by podle něj rozhodně neměli ustupovat.

Komunista odhalil podraz na voliče. Týká se prý ČSSD a lidovců
Foto: ksčm
Popisek: Josef Šenfeld

Co si Šenfeld přeje do příštího roku, to je především konečně stabilní vláda vyznávající levicové hodnoty. „Aby občané měli hlavně práci a k tomu odpovídající příjmy, které by zabezpečily plnohodnotný a spokojený život,“ upřesňuje pro ParlamentníListy.cz.

O koho jde, je jedno. Hlavně když je po našem

ParlamentníListy.cz se jej zeptaly, jak by viděl situaci, pokud by nevyšla vláda ČSSD, ANO a KDU-ČSL a Andrej Babiš by nakonec táhl za jeden provaz s Tomio Okamurou s podporou KSČM. „Na vaši otázku mohu odpovědět, že celou řadu bodů programu máme společnou. My jsme vždy proklamovali a také vyjadřovali podporu návrhům, které máme ve volebním programu bez ohledu na to, kdo je podával. Nejinak to může být v případě uskupení ANO,“ řekl.

KDU-ČSL by měla přibrzdit

V povolebním vyjednávání ho prý trochu zlobilo u KDU-ČSL jejich zneužívání pozice a nárokování si více ministerstev, než by jim mohlo náležet na základě výsledku voleb. „Věřím, že hlavně ČSSD neustoupí. Pokud ano, může to být vnímáno jako podraz na voliče,“ varuje.

Při hodnocení končícího roku pro něj prý byla ponaučením skutečnost, že konečně může fungovat spravedlnost a někteří nezodpovědně se chovající se musí bát. „Že politici nemají své jisté. Že voliči dokáží vystavit stopku. Jako například pro ODS,“ upřesnil. Přínosný prý podle něj rok 2013 jinak nebyl ničím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Bartoš

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…