Komunisté chtějí hlasovat o nedůvěře vládě. Je prý neschopná

28.08.2011 15:57

Opoziční KSČM nejspíš začne ve sněmovně shromažďovat hlasy pro vyvolání hlasování o nedůvěře vládě, uvedl předseda poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik. I když by tento krok neměl vzhledem k malému počtu hlasů opozice šanci na úspěch, podle Kováčika je na místě, protože vláda svoji roli nezvládá, není schopna se domluvit na drobnostech, natož čelit ekonomické krizi.

Komunisté chtějí hlasovat o nedůvěře vládě. Je prý neschopná
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební kampaň KSČM

Ministr obrany Alexandr Vondra (ODS) namítl, že vláda pracuje a předkládá množství zákonů. Možnost předčasných voleb, které by byly aktuální po případném odchodu současného koaličního kabinetu ODS, TOP 09 a VV, ministr odmítl.

ČSSD: Vláda jistě ustojí i třetí hlasování

Kováčik předpokládá, že komunističtí poslanci osloví ČSSD, druhou opoziční stranu, aby se ke sbírání hlasů pro vyslovení nedůvěry přidala. "Myslím si, že to je na místě, byť v současné době by to v současném rozložení sil nemělo velkou naději na nějaký úspěch," řekl šéf poslanců KSČM.

ČSSD v červnu uváděla, že sama nebude vyvolávat hlasování o nedůvěře kabinetu. Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka tehdy připomněl, že vládní koalice už dvakrát hlasování o nedůvěře ustála. Kabinet vládne v horní komoře pohodlnou nadpoloviční většinou poslanců.

Kováčik: Nepracujete, jen se hádáte o Bátorovi

"Co chcete s vládou, která se zabývá většinou sama sebou. Případ Bátory - to je jen jeden z mnoha případů, kde se ukazuje, že vláda není schopna ani na prkotinách, s odpuštěním, se nějakým způsobem dohodnout," uvedl v ČT Kováčik. Připomněl, že TOP 09 požaduje odchod vysokého úředníka Ladislava Bátory z resortu školství kvůli jeho aktivitám spojeným s českou krajní pravicí a kvůli hanlivým výrokům na adresu ministra zahraničí a šéfa TOP 09 Karla Schwarzenberga. Ministr školství Josef Dobeš (VV) Bátoru neodvolal, takže ministři za TOP 09 přestali chodit na jednání vlády. Vondra tomu nerozumí a považuje chování TOP 09 za iracionální a dětinské.

Celý spor o Ladislava Bátoru čtěte ZDE

Čtěte také:

Kováčik (KSČM): Vláda se stále více zabývá jen sama sebou 

Sprostí vrahové Mašíni by měli být souzení, spílal Kováčik Vondrovi 

ODS by ve volbách získali stejně hlasů jako komunisté, vyplývá z průzkumu 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…