Krátký výstup Schillerové po pauze. A Sněmovna zase stojí. Jedná se v kuloárech

15.02.2022 22:55

Šéf poslaneckého klubu Tomio Okamura se obstrukcemi snažil ve Sněmovně zabránit schválení vládní novely pandemického zákona. Jeho řečnění však koalice přerušila. To kritizovala předsedkyně klubu hnutí ANO Alena Schillerová. Podle ní tím došlo k porušení jednacího řádu, před půl jedenáctou večer tak požádala o svolání grémia Poslanecké sněmovny, aby se předsedové stran domluvili na dalším postupu.

Krátký výstup Schillerové po pauze. A Sněmovna zase stojí. Jedná se v kuloárech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura oznamuje Petru Fialovi, že je srab

„Mám takovýto jednoduchý návrh. Stala se tu celá série porušení zákona. Už ráno tím, že nebyl dodržen § 99 odst. 4., cituji: „Pokud se rozhoduje v době předsedou Sněmovny vyhlášeného stavu legislativní nouze, ještě se musí Sněmovna usnést o tom, že stav legislativní nouze trvá.

Dále uprostřed řeči řečníka, která neskončila a měla pokračovat, byla vyhlášena přestávka. Slovo pak řečník nedostal. Nebyl vznesen procedurální návrh a bylo hlasováno o procedurálním návrhu po 19. hodině.“

„Já navrhuji, ať nepokračujeme v této debatě. Všichni víme, co se stalo. Prosím o svolání grémia. Jestli by se jej účastnil i pan premiér. Pojďme se domluvit, pojďme se vrátit na začátek,“ dodala s tím, že má návrhy, jak pokračovat. „Hledejme společně odblokování tohoto jednání,“ vyzvala opoziční poslankyně Schillerová.

Poté byla vyhlášena další dvacetiminutová pauza kvůli jednání členů vedení Sněmovny, premiéra Petra Fialy, předsedů poslaneckých klubů a také předsedů stran. Ta byla pak ještě prodloužena.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani přes práh! Kolaborace... Vyznamená Pavel Posselta? V ČR už teď vidí rudě

18:46 Ani přes práh! Kolaborace... Vyznamená Pavel Posselta? V ČR už teď vidí rudě

Dostane šéf sudetských Němců Bernd Posselt od prezidenta státní vyznamenání? ParlamentníListy.cz se …