Kubu ve středních Čechách nechtějí. Tak prozradil, kdo za ním neustále chodí

01.09.2013 8:28

Úřadující předseda ODS Martin Kuba bude muset oželet politický boj ve středních Čechách. Tamní občanští demokraté si podle informací serveru Týden.cz nepřejí, aby se v jejich regionu utkal s Miroslavem Kalouskem (TOP 09) nebo Andrejem Babišem (ANO 2011). Nastoupí do ringu v jižních Čechách, kde mu řada voličů vyčítá údajné vazby na „knížete z Hluboké“ Pavla Dlouhého.

Kubu ve středních Čechách nechtějí. Tak prozradil, kdo za ním neustále chodí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Kuba

„Ještě mi nikdo přesně nevysvětlil, v čem to spojení vlastně spočívá. Je to folklor mých politických soupeřů, bohužel i členů ODS, kteří svoji kariéru postavili na tom, co je dnes nejpopulárnější. A to je říkat, že je někdo vlastně trochu podezřelý, když se s někým baví. Já se vždy v politice rozhodoval sám za sebe," zdůrazňuje dnešní šéf ODS.

Kdo má větší maršálskou hůl? O tom se teď nechci bavit

Otevřeně ale také prohlašuje, že různí lobbisté za politiky chodí a jsou to prý podstatně vlivnější hráči než ti, o kterých se stále píše v médiích. Kuba jím prý ale umí odolat. Záleží prý pak jen na voličích, zda se nechají přesvědčit fakty, nebo mediálně vděčnými příběhy.

V tuto chvíli se prý nehodlá zabývat ani tím, kdo v ODS hraje první housle. On teď vede stranu, volebním lídrem zřejmě bude Miroslava Němcová a musí spolupracovat jako tým. Nejen oni dva, ale celá ODS. Úřadující předseda občanských demokratů zdůrazňuje, že prosazuje týmovou práci, ve které každý člen týmu odevzdá to nejlepší ze sebe. Miroslava Němcová je prý dobrou první dámou ODS, ale drobná stranická práce, kterou je podle Kuby také třeba dělat, by jí příliš neslušela. Jednoznačně však odmítá říci, kdo z nich má větší šance stát se příštím šéfem ODS.  

„V žádném případě teď není doba, abychom vedli diskuse o tom, kdo má větší maršálskou hůl. Jsem připraven podřídit všechno tomu, aby byl výsledek ODS ve volbách co nejlepší, abychom dokázali nastartovat projekt obnovy ODS“ uzavírá Kuba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…