Kudla do zad v TOP 09? Tito lidé prý chtějí odvolat Schwarzenbergova primátora Hudečka

08.07.2014 7:10

Podle informací ParlamentníchListů.cz ze zdrojů z TOP 09 i ODS se první náměstek primátora Jiří Vávra pokusí odvolat primátora Tomáše Hudečka a radní z TOP 09 obžalované v kauze Opencard. Přinejmenším na to shání hlasy.

Kudla do zad v TOP 09? Tito lidé prý chtějí odvolat Schwarzenbergova primátora Hudečka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vávra a Tomáš Hudeček

Anketa

Nagyová vyvázla s podmínkou. Považujete trest za adekvátní?

hlasovalo: 12446 lidí

ParlamentníListy.cz informovaly již v několika článcích o nesmiřitelném boji mezi primátorem Tomášem Hudečkem a prvním náměstkem primátora Jiřím Vávrou, který je současně i předsedou pražské TOP 09.

Boj o kandidátku

Hudeček prosadil na krajském výboru svou kandidátku na magistrát, Vávrova byla odmítnuta a Vávra na Hudečkově kandidátce vůbec není. Vávra se podle informací redakce snaží prostřednictvím celostátního vedení TOP 09 revokovat usnesení krajského výboru. Hudeček ale pohrozil ve svém dopise předsedovi TOP 09 Karlu Schwarzenbergovi a prvnímu místopředsedovi strany Miroslavu Kalouskovi odchodem.

Nyní se údajně snaží Vávra sehnat dostatek hlasů na svolání mimořádného zastupitelstva, které by odvolalo Hudečka z postu primátora a odvolalo i další radní obžalované v kauze Opencard.

Půl topky, ČSSD plus…

Zastupitelstvo má 63 členů, nadpoloviční počet je tedy 32. „Vávra má velmi dobré kontakty v ČSSD a podle informací, které se objevují, by položení Hudečka a spol. měli podpořit sociální demokraté a asi polovina zastupitelů topky. Ještě potřebují získat hlasy nezávislých, tedy bývalých ódéesáků či z ODS. Prý jim schází dva zastupitelé. A Hudeček o tom celém ví,“ řekl ParlamentnímListům.cz dobře informovaný zdroj z TOP 09.

Podle informací redakce od zdrojů z ODS budou členové ODS jednat o případné podpoře odvolání primátora a dalších na začátku příštího týdne. Vzhledem k obžalobě Bohuslava Svobody ale není pravděpodobné, že by se přidali všichni. Pravděpodobnost je spíše u nezávislých.

reklama

autor: Lukáš Petřík

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

21:00 V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

Ratifikační proces Istanbulské úmluvy nedávno zarazili senátoři, když tento mezinárodní dokument odm…