Legalizaci léčby konopím poslanci posvětili

07.12.2012 13:14

Sněmovna schválila používání marihuany k léčebným účelům. Léčebné přípravky s marihuanou by ale měly být k dostání jen na elektronický předpis, který mají vydávat odborníci na léčbu závislostí.

Legalizaci léčby konopím poslanci posvětili
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedání sněmovny

Nemocí, při kterých pacientům může ulevit lék s marihuanou, je celá řada. Je možné ho využívat například při zmírnění příznaků rakoviny, atopického ekzému nebo roztroušené sklerózy. Předloha neznamená legalizaci této drogy, ani legalizaci pěstování konopí pro léčebné účely doma, jak po tom volají aktivisté.

 

Droga k léčebným účelům by se měla nejprve dovážet. Až po roce budou moci vstoupit na trh domácí pěstitelé. Proto by mohla výhledově marihuana zlevnit.  Na vše ale bude dohlížet Státní úřad pro kontrolu léčiv, který by měl v budoucnu vydávat licence pěstitelům a organizovat výběrové řízení na nákup marihuany.

 

Marihuanu k léčebným účelům by si lidé mohli podle předlohy koupit na elektronický lékařský předpis, aby nebylo možné ji zneužívat.



 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…