Mirek Topolánek vrací Babišovi úder za jeho hlasitý výstup ve sněmovně

19.02.2014 8:58

Bývalý premiér Mirek Topolánek pro ParlamentníListy.cz zareagoval na výroky vicepremiéra Andreje Babiše, který řekl, že během vlády právě Topolánka a Kalouska vzrostla korupce do největších rozměrů. „Kozel zahradníkem, pytlák hajným,“ konstatoval expremiér.

Mirek Topolánek vrací Babišovi úder za jeho hlasitý výstup ve sněmovně
Foto: Archiv Mirka Topolánka
Popisek: Expremiér Mirek Topolánek

Anketa

Jak uspěje Babiš v boji s daňovými úniky a rozkrádáním ve státní správě?

hlasovalo: 14223 lidí

Během vlády občanskodemokratického premiéra Mirka Topolánka s Miroslavem Kalouskem podle Andreje Babiše vzrostla korupce v Česku do největších rozměrů. Ministr financí a vicepremiér za ANO to řekl v úterý během jednání sněmovny před hlasováním o důvěře vládě.

„Pan poslanec Kalousek mě pobavil, protože on pro nás byl vždycky symbol korupce, on nás vypaloval. Největší synergie začaly s Topolánkem, tam nastaly obrovské synergie přes Kapsche, pandury, CASy, gripeny a tak dále,“ uvedl v úterý ve sněmovně ministr financí Babiš.

Hyperprůser v exportní bance

„Bylo by dobré, kdybychom si řekli, jak to s tou korupcí bylo. A to nemluvím o České exportní bance, což je hyperprůser, tam si Topolánek dodal svoje kámoše, takže dneska tam máme 16 miliard nedobytných úvěrů,“ pokračoval Andrej Babiš.

K dokonalosti byla prý korupce dovedena za vlády Mirka Topolánka s Miroslavem Kalouskem. „Byla tady justiční mafie, všichni si to pamatujeme,“ dodal vicepremiér Babiš.

„Uchránil jsem zemi před Babišovými nájezdy"

Podle Mirka Topolánka jde o typickou babišovskou schizofrenii. „Babiš politik hřímá z tribuny proti korupci, Babiš oligarcha je její permanentní součástí. Pokud se náhodou skutečně zvýšila korupce během tří let mé vlády, tak Babišův podíl je na tom značný,“ je přesvědčen někdejší premiér.

„Jeho agrese vůči mně je dána naopak faktem, že během mé služby jsem před ním a jeho nájezdy Českou republiku uchránil. Těm po mně se zjevně tolik nedaří. Kozel zahradníkem, pytlák hajným,“ doplnil Mirek Topolánek pro server ParlamentníListy.cz.

Vyjádření expremiéra Mirka Topolánka pro ParlamentníListy.cz v plném znění zde:

Typická babišovská schizofrenie. Babiš politik hřímá z tribuny proti korupci, Babiš oligarcha je její permanentní součástí. Pokud se náhodou skutečně zvýšila korupce během tří let mé vlády, tak Babišův podíl je na tom značný. Jeho agrese vůči mně je dána naopak faktem, že během mé služby jsem před ním a jeho nájezdy Českou republiku uchránil. Těm po mně se zjevně tolik nedaří. Kozel zahradníkem, pytlák hajným.

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…