Navštívila mě slepá paní. Bylo mi do pláče, co jí Drábek udělal, smutní Jandák

29.03.2012 22:16

Většina lidí v České republice si podle všeho nežije v poslední době v žádném luxusu. Alespoň to vyznívá z toho, s čím občané chodí za svými poslanci. Hlavními tématy jsou nájmy, nespokojenost se sociálními dávkami, exekuce, drahota. Podle poslance ČSSD Vítězslava Jandáka to už došlo tak daleko, že lidé prý žijí podle hesla KDD – každý den dobrý.

Navštívila mě slepá paní. Bylo mi do pláče, co jí Drábek udělal, smutní Jandák
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý ministr kultury a exposlanec ČSSD Vítězslav Jandák

Podle stínového ministra kultury jsou lidé už opravdu naštvaní. „Takové nakrknutí na vládu jsem ještě nezažil. A musím říct, že za mnou nechodí jenom voliči ČSSD. Když slyšíte někoho, kdo se přizná, že volil ODS nebo TOP 09 a teď říká, že za Paroubka bylo lépe, není to úplně normální,“ řekl pro ParlamentníListy.cz poslanec za Jindřichův Hradec.

Nevidí, ale Drábek jí vzal peníze i doprovod

„V pondělí mě navštívila paní a bylo mi do pláče. Má dva umělé klouby a nevidí. Pan ministr Drábek jí vzal osm set korun a nemá už právo na průvodce. Je to otřesné, ale je to pravda. Podle návštěv ve své poslanecké kanceláři vidím, že lidi nejvíce trápí sociální věci, dávky, invalidní důchody a také nedostatek pracovních míst. Lidé to tady od nás mají naštěstí pár kilometrů do Rakouska, tak si tam mohou jet nakoupit levnější a přitom kvalitnější jídlo,“ uvedl Jandák.

„Lidé už začínají žít podle Horatiova Carpe diem (užívej dne), nebo používají KDD. Jak jsem se dozvěděl, znamená to Každý den dobrý. Takže takhle jsme skončili po více než dvaceti letech budování demokracie. Nečasova vláda je nejhorší, jaká tu kdy byla a myslím, že už premiér obětoval Béma, aby odvrátil pozornost od své neschopnosti,“ vyjádřil své podezření poslanec z jihu Čech.

„Jsem ve své brněnské kanceláři a o zájemce o schůzky rozhodně není nouze. Není pravdou, že by lidé o politiku a politiky ztratili zájem, alespoň ne o politiku ČSSD. Témata však příliš veselá nejsou, jsou to exekuce, nájmy a bydlení, či asociální politika Nečasovy vlády,“ řekl pro ParlamentniListy.cz předseda poslaneckého klubu ČSSD Jeroným Tejc.

Běžné problémy jsou zásadní

„Lidé chodí většinou s těmi nejběžnějšími, ale pro ně dnes zásadními problémy. Jsou jimi otázky stále zvyšující se drahoty, nedostupnost sociální péče a sociálních dávek. Ztráta zaměstnání, vyřazení z evidence nezaměstnanosti, předlužení, exekuce nebo pracovně-právní spory,“ prohlásil místopředseda KSČM Stanislav Grospič.

„Poslední dobou je velkým tématem takzvaná translipenská magistrála. Lehce megalomanský projekt za 4,5 miliardy na železniční trať pro turisty a místní podél Lipna. V kanceláři jsem měl odpůrce i příznivce projektu. Jinak jsou důvody návštěv dost rozmanité, převod Domu dětí a mládeže v Prachaticích z ministerstva školství na kraje, který podporuji, nespokojenost se změnami ve výplatách dávek a podobně,“ řekl pro ParlamentníListy.cz Viktor Paggio z vládních Věcí veřejných.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…