Nečas kolem sebe kope. Nenechám se zastrašit, brání se politik ODS

06.02.2013 10:52

V ODS po několika volebních debaklech bublá nervozita a nespojenost s tím, jak Petr Nečas vede stranu. Místostarosta Prahy 10 a předseda místního sdružení ODS v Praze Záběhlicích Bohumil Zoufalík zaslal předsedům místních sdružení ODS dopis, kde je vyzývá k hledání důvěryhodných osobností, které mohou napravit pošramocenou reputaci strany.

Nečas kolem sebe kope. Nenechám se zastrašit, brání se politik ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Zoufalík v dopise upozorňuje na stále klesající popularitu ODS. Vyzývá předsedy místních sdružení, aby se se členy svých místních sdružení současnou nedobrou situací v ODS zabývali a zaujali k ní stanovisko.

Nové osobnosti

„Dojdete-li v diskusi k závěru, že aktuální situace v ODS není dobrá a vzbuzuje to u Vás pocit, že je s tím nutné něco dělat, prosím, porozhlédněte se ve Vašem místním sdružení a pokuste se společně vybrat osobnosti, které stojí za to podpořit a následně je i prosazovat,“ píše Zoufalík v dopise. Je podle něho nutné vyzvednout osobnosti, které dokáží, že budou občané ODS opět volit.

„To, že takové věci přichází z oblastního sdružení Prahy 10, kde některé věci silně ovlivňuje pan Tomáš Hrdlička, mě nijak nepřekvapuje. Je to samozřejmě útok na mne, ale jsem přesvědčen, že zdrcující většina občanských demokratů má zdravý rozum a ví, o co jde. To, že jsme nespokojeni, je naprosto v pořádku, ale od kongresu uplynula příliš krátká doba,“ řekl Petr Nečas v reakci na dopis včera Právu.

Zoufalík se ve vyjádření pro ParlamentníListy.cz ohradil proti výroku předsedy Nečase: „Nekorektní reakce pana předsedy Nečase na můj dopis předsedům místních sdružení ODS mi dokázala odtržení pana předsedy od reality všedního dne,“ uvedl Zoufalík.

Virtuální svět Nečase přivedl ODS tam, kde je

A odmítl narážku Nečase na vlivného člena ODS na Tomáše Hrdličku: „Nikdy mě nikdo neřídil a řídit nebude. Možná mám hloupé názory, ale jsou moje. Nálepkování lidí je důkaz bezradnosti. Na moji poníženou prosbu členům ODS reaguje, že se jedná o útok na jeho osobu. To není normální. Začíná kopat kolem sebe. Nenechme se zastrašit.“

Čtenářům ParlamentníchListů.cz vysvětlil i motivaci, proč dopis členské základně poslal: „Dopis jsem rozeslal předsedům místních sdružení strany, protože jsem přesvědčen, že jsou nejdůležitějšími pilíři celé členské základny a na těchto členech stojí a padá ODS. Jsou to svéprávní lidé, kteří dokáží samostatně uvažovat. Dopis nebyl útokem na žádného člena ODS, ale prosba předsedům, ať se svými členy zamýšlí, zda je vše v ODS v pořádku. Když dojdou k závěru, že ne, ať vyberou nové tváře. Je nás 25 tisíc. Kdyby jen jedno procento členů prošlo přísným sítem, máme 250 nových a kvalitních lídrů. A to byl cíl mého dopisu. Nenechám se zatáhnout do virtuálního světa pana předsedy Nečase. Je to svět, který dostal ODS tam, kde je. Rád bych jen, aby ODS v budoucnu získala místo, které jí patřilo.“

Zoufalík v minulosti přirovnal ODS k Titaniku: V podpalubí je už voda, ale vedení na palubě ještě tančí a pije šampaňské. Nepřímo označil Nečase za parazita, když řekl, že parazité, kteří nevyhráli žádné volby, by se neměli cpát do vedení strany.

TOP 09 dotahuje ODS

Podle aktuálního průzkumu CVVM by občanské demokraty volilo jenom 13 procent voličů. Varující je, že TOP 09 předběhla ODS o tři procenta. ČSSD by volilo 38 procent lidí, druzí by skončili komunisté se 17,5 procenty. TOP 09 obsadila třetí příčku a se šestnácti procenty hlasů přeskočila ODS o tři procentní body.

A podle posledního průzkumu ppm factum by ČSSD volilo 24,6 procenta lidí. Druhé místo by obsadila ODS s 15,6 procenta, které dýchá na záda TOP 09 a Starostové se ziskem 14,5 procenta. KSČM má 13,8 procenta. Do Poslanecké sněmovny by se dostali také SPO Zemanovci a KDU-ČSL. Obě strany by volilo 7,4 procenta občanů.

Pro srovnání - ODS za Mirka Topolánka zvítězila ve volbách 2006 s 1 892 475 hlasů, což bylo 35,38 procenta. Ve volbách 2010 za vedení Petra Nečase obdržela ODS 1 057 792 hlasů, což činilo 20,22 procenta. V krajských volbách 2012 ODS získala již jen 324 081 hlasů. A v prezidentských volbách získal kandidát ODS na prezidenta 126 846 hlasů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…