Neděláme si srandu. Ptali jsme se politiků, zda by měla jít ČR do jaderné války proti Rusku, jak o tom hovořil generál Pavel. Zde jsou odpovědi

28.05.2015 17:00 | Zprávy

Nastupující předseda Vojenského výboru NATO Petr Pavel podle ČTK na středeční bezpečnostní konferenci v Poslanecké sněmovně řekl, že Rusko by dokázalo obsadit Pobaltí za dva dny a NATO by nemělo šanci obsazení odvrátit. Pokud by se to stalo, NATO by podle něj bylo před rozhodnutím, zda jít kvůli obsazenému Pobaltí do války s Ruskem, která by mohla být i jaderná.

Neděláme si srandu. Ptali jsme se politiků, zda by měla jít ČR do jaderné války proti Rusku, jak o tom hovořil generál Pavel. Zde jsou odpovědi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Pavel a Miloš Zeman

ParlamentníListy.cz se dotázaly politiků, co si o tom, co generál Pavel řekl, myslí, a zda by mělo jít případně NATO kvůli obsazenému Pobaltí do války s Ruskem, podle Petra Pavla i jaderné.

Pátý článek Washingtonské smlouvy

„Je to teorie. Každopádně naše závazky ke spojencům platí,“ odpověděl ParlamentnímListům.cz vicepremiér a předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.

Premiér Bohuslav Sobotka z ČSSD, vicepremiér Andrej Babiš z ANO ani ministr zahraničí Lubomír Zaorálek a ministr obrany Martin Stropnický na dotaz neodpověděli.

„Já myslím, že by pan Pavel měl přestat vykládat nesmysly. Ruská federace nic takového nechystá a provokace tohoto typu ukazuje na jeho směšnost. Škoda že svým vystoupením poškozuje nejen své jméno, ale i jméno celé České republiky,“ uvedl předseda KSČM a místopředseda Poslanecké sněmovny Vojtěch Filip.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Harrisová? Guláš názorů, ze kterého se dělá šoufl, řekl nám senátor

21:44 Harrisová? Guláš názorů, ze kterého se dělá šoufl, řekl nám senátor

Trump, nebo Harrisová? Zvolení kterého z kandidátů americkým prezidentem by pro svět bylo lepší? Par…