Němcová odpovídá Kubovi: Chápala jsem to tak, že jsem lídrem ODS

13.08.2013 22:20

V rámci ODS probíhají spory o to, kdo bude lídrem ODS. Nynější úřadující předseda Martin Kuba vzkázal Miroslavě Němcové, že to on se na posledním kongresu ODS stal druhým mužem strany za Petrem Nečasem. Přitom Němcová měla být potenciální předsedkyní vlády.

Němcová odpovídá Kubovi: Chápala jsem to tak, že jsem lídrem ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

„Já to vnímám tak, že jsou to dvě roviny. Tou první je role předsedy strany, o které se budeme bavit po volbách. Druhou je volební. Probereme to uvnitř ODS a ne přes média,“ uvedla v rozhovoru pro Lidovky.cz Miroslava Němcová.

„Já jsem to brala tak, že ve chvíli, kdy jsem přijala nominaci na možnou předsedkyni vlády, tak že z toho vyplývá, že jsem se stala nejen lídrem té, jakési koalice, ale také ODS. A je logické v tom pokračovat,“ dodává s tím, že hodlá o tuto pozici dál usilovat.

Martin Kuba přitom v nedávném rozhovoru připomenul, že na kongresu ODS skončil jako 1. místopředseda on, ne Němcová. Ta získala „pouze“ post řadové místopředsedkyně. „Já ten argument beru, ale dál to nebudu rozvádět,“ komentuje to stručně Němcová.

Již brzy by měla skončit „dualita“ ve vedení ODS. Až bude rozpuštěna Poslanecká sněmovna, budou následovat volby. A poté by měl být kongres.

Němcová také v rozhovoru krátce zhodnotila působení končící vlády Jiřího Rusnoka. K té se již dříve projevovala kriticky. „Rusnok říkal, že žádná důležitá rozhodnutí nebudou činit. To je v přímém rozporu s jeho slovy. Navíc vláda úřednická, odbornická, jedno jak ji nazveme, je vždy horší, než vláda politická, která by musela čelit sněmovně. Tato vláda se zpovídala jen Miloši Zemanovi,“ míní Němcová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…